Deel dit artikel
-

Consolemakers flirten met filmindustrie

Films en televisieseries kunnen tegenwoordig ook verspreid worden via de gameconsole. Zowel Microsoft als Sony verbreden hun horizon en bieden gebruikers nieuwe diensten aan op dit gebied.

Nu gaming steeds meer mainstream lijkt te worden en consoles een steeds gangbaarder beeld zijn in de woonkamers, breiden de grote consolemakers hun diensten steeds meer uit om hun grip op de markt, en in de woonkamer, te verstevigen.

Op de Xbox 360 was het al mogelijk om enkele films en series down te loaden, maar een partnership met Netflix, een online filmverhuurbedrijf, maakt het nu mogelijk om op de Xbox meer dan 10 duizend films en televisieseries te streamen.

Met Microsofts Xbox Live Network kunnen gebruikers in het derde kwartaal van dit jaar gelijktijdig een film kijken, ook al wonen ze kilometers bij elkaar vandaan. Betalende gebruikers kunnen de films bekijken zonder bijkomende kosten.

Sony wil in de woonkamer ook zijn invloed vergroten en zet in op een video on demand-dienst voor de PS3 en de PSP. Met enkele grote filmmakers aan hun zijde, waaronder MGM, Warner en Paramount, is het mogelijk om films en televisieseries te downloaden via het Playstation Network op de PS3. De content kan nadat het op de console staat, overgebracht worden naar de draagbare PSP. Ook op de pc kunnen de films bekeken worden.

De prijs van een televisieserie bij Sony is 99 dollarcent. Een film wordt bekeken voor 2,99 of maximaal 5,99. Om een film te kopen wordt er tussen de 9,99 en 14,99 dollar op tafel gelegd. In Nederland is de dienst voorlopig nog niet beschikbaar.

Met het nieuwe partnership en de bestaande Xbox LIVE Marketplace Video heeft de Xbox volgens Microsoft meer films aan te bieden dan enig andere console. In de Verenigde Staten wellicht, want in Nederland is het op dit moment alleen nog mogelijk om trailers en promofilmpjes op de Xbox 360 te bekijken en enkele afleveringen van MTV of andere muziekclips te downloaden tegen betaling.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond