Deel dit artikel
-

Corbert bedient Nederlandse bannermarkt

Bannersite Corbert is de eerste puur Nederlandse banner-uitwisselsite, waar aangesloten leden gratis elkaars banners kunnen plaatsen. Sinds afgelopen zomer groeit de dienst gestaag door. Nu zijn er zo'n achthonderd sites bij Corbert aangesloten, en dat aantal moet komend jaar flink groeien.

Corbert zorgt ervoor dat de aangesloten sites gratis reclame kunnen maken voor hun eigen website door middel van het ruilen van banners. Initiatiefnemer Corbert Wisman: 'De nadruk ligt nu op doorgroeien en het leveren van een goede service. In de toekomst starten we wellicht met de verkoop van banners.' Voorlopig verdient Wisman niets aan de dienst.

Corbert onderscheidt zich door alleen op de Nederlandse markt te mikken. Wereldwijd zijn er meer partijen op de markt, maar die bieden met name Engelstalige banners. 'De Nederlandse markt is groot genoeg om een goed product neer te zetten', aldus Wisman.

'Nu is het alleen nog maar investeren. Onze klanten kunnen online hun click-through rate (CTR) bijhouden, waar ze kunnen zien of hun advertenties ook daadwerkelijk bekeken worden. Ze kunnen ieder moment opzeggen, dus we moeten eerst zorgen dat we onze klanten tevreden houden.'

Wisman wil komend jaar met een nieuwe dienst beginnen, onder de werknaam Corbert Extra. 'Het verschilt niet zozeer van de huidige dienst, maar bij de nieuwe dienst worden gebruikers gedwongen banners bovenaan hun site te zetten, zodat de advertentie meteen in beeld verschijnt. Veel banners staan nu onderaan een pagina, maar weinig bezoekers scrollen helemaal naar beneden. De inschrijvingen zullen voorlopig minder zijn dan bij de huidige Corbert-dienst, maar de CTR zal veel hoger liggen.'

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond