Deel dit artikel
-

CTP schrapt 66 arbeidsplaatsen, directeur stapt op

E-consultant Cambridge Technologies Partners Benelux (CTP) schrapt 66 van de 140 arbeidsplaatsen. "Verslechterde marktonstandigheden" worden genoemd als oorzaak. Directeur Paul Piebinga zal eind november opstappen.

Volgens interim-directeur Marika Lulay is de reorganisatie nodig om winstgevend te blijven. De markt voor e-consultancy diensten is in de Benelux het afgelopen jaar aanzienlijk verslechterd, aldus Lulay. "Veel klanten annuleren projecten of schorten deze op. Het is een situatie die in we in de VS al zagen, maar die nu ook in Europe is ontstaan." Lulay kon niet zeggen hoeveel er met de herstructuring bezuinigd zal worden. Ook over het vertrek van Piebinga kon zij niets meedelen. "De beslissing rond zijn vertrek is in onderling overleg genomen", aldus Lulay.

De twee Nederlandse kantoren zullen worden samengevoegd. Het kantoor in Woerden zal worden gesloten, het personeel zal voortaan vanuit Amsterdam opereren. Het kantoor in Brussel blijft operationeel, maar zal een lagere bezetting krijgen. Verder zal op korte termijn een aantal overhead functies geïntegreerd worden met de Nederlandse Novell-organisatie.

Het aan de Nasdaq genoteerde Cambridge werd in juli overgenomen door Novell . De softwareproducent betaalde voor de aankoop 266 miljoen dollar in aandelen. Consultancydiensten bedroegen slechts vijf procent van de omzet van Novell, zo wist CNN Money te melden . De aankoop van Cambridge moest dit doen stijgen naar dertig procent, stelde CEO Eric Schmidt destijds.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond