Deel dit artikel
-

Cybercrime baart Amerikanen zorgen

Tweederde van de Amerikaanse bevolking, ongeveer 180 miljoen mensen, is bezorgd om Cybermisdaad. Dit melden de Informatie Technology Association of America (ITAA) en EDS , die onderzoek deden onder 1000 internetters. Meer dan zestig procent van de consumenten voelt zich niet beschermd genoeg op het internet.

Hetzelfde aantal Amerikanen zegt dat ze door de aanwezigheid van cybercrime minder geneigd zijn om zaken te doen via het internet.

Volgens het onderzoek zijn er dus meer Amerikanen die hun bezorgheid uitspreken over cybercrime dan er Amerikanen zijn die echt online zijn. Waar het om gaat bij de internetters is dat ze niet weten hoe veilig hun creditcards zijn. Ze zijn minder bezorgd over hackers, cyberterroristen en virussen.

Het onderzoeksrapport werd gepresenteerd op een bijeenkomst van ITAA en EDS om met de internetindustrie te praten over veiligheid en cybercrime op de digitale snelweg. Volgens de president van ITAA kan de nieuwe economie niet opereren zoals men deed in het wild westen; daarom moet de veiligheid op het net serieus genomen worden.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond