Deel dit artikel
-

Datahotel CityReach in surseance

Het Engelse bedrijf CityReach , dat datacentra beheert en ook een vestiging heeft in Amsterdam, is in betalingsproblemen geraakt. Het bedrijf werd in mei nog verkozen tot een van de top 25 technologiebedrijven in private handen en kreeg kort daarvoor nog bijna veertig miljoen euro aan nieuw kapitaal. KPMG is nu ingeschakeld om delen van het bedrijf te verkopen.

De BBC berichtte gisteren over de problemen bij CityReach International. Het bedrijf is in 1998 opgericht en heeft nu 'datahotels' in Dublin, Londen, Parijs, München, Amsterdam, Budapest, Berlijn en Stockholm. Bij het bedrijf zijn rond de driehonderd mensen in dienst, in Amsterdam werken 25 mensen. CityReach verzorgt het dataverkeer voor bedrijven die steeds meer gebruik willen maken van internet en daarvoor vervolgens partijen zoeken die dit op een betrouwbare en veilige manier kunnen afhandelen.

City Reach werd gefinancierd door ondermeer JP Morgan en Merrill Lynch. In maart investeerden deze partijen nog veertig miljoen euro in het bedrijf. KPMG is ervan overtuigd dat het de afdelingen in Londen, Amsterdam, Dublin, Stockholm en Budapest kan verkopen, aldus de BBC. Ook zijn er volgens KPMG inmiddels partijen die interesse hebben getoond in het overnemen van City Reach in zijn geheel.

In mei werd City Reach nog door analisten van Gartner Group, Merrill Lynch en ETF Group geschaard bij de top 25 technologiebedrijven in Europa in private handen. Een van de redenen voor de verkiezing was dat het bedrijf goed in staat bleek om nieuw kapitaal aan te trekken. In totaal (inclusief leningen) had City Reach sinds de oprichting 389 miljoen euro gekregen.

Woordvoering voor CityReach wordt nu gedaan door KPMG in Engeland. Maar bij de organisatie was gisteren niemand bereikbaar om te vertellen over de achtergronden van de ondergang van CityReach en wat er met de Nederlandse vestiging zal gebeuren. De managing director van CityReach in Nederland zegt dat het bedrijf in Nederland zijn activiteiten zal voortzetten, maar verdere details kan hij niet geven.

Deel dit bericht

1 Reactie

Witte

Laatste Update, het is 10.24 uur op 30/8 en een telefonische update verteld mij dat City Reach failliet is! Slecht 806 mijoen gulden in 2 1/2 jaar hoe is het mogelijk. Een nieuwe bestemming voor deze zwaar bewaakte omgeving: Jeugddetentie, Regus, Yugoslavie tribunaal etc. Gezien de apparatuur die er staat zal dit bedrijf snel worden overgomen!

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond