Deel dit artikel
-

Davista omzeilt vaste boekenprijs

De webretailer Davista (voorheen TeleCD) biedt vanaf vandaag Nederlandse boeken onder de vaste boekenprijs aan. Volgens bedrijfsleider Erwin Sjoerdsma kunnen de kortingen oplopen tot 50%.

'De passievrucht' van Karel Glastra van Loon kost bij Davista momenteel 29,95. Dezelfde titel kost bij BOL 34,90.

Nederlandstalige boeken waren tot dusver alleen via het Belgische Proxis goedkoper te krijgen. Ook Davista opereert vanuit haar Belgische vestiging. Sjoerdsma: 'We zijn niet langer een puur Nederlands bedrijf. We hebben in meerdere landen vestigingen. Dit is de eerste stap in onze Europese expansie.'

Davista verkoopt de boeken vanaf haar Nederlandse site. Over de exacte juridische details kon Sjoerdsma geen details geven.

Deel dit bericht

5 Reacties

Hans Zwarts

Ik lees net op hyped.nl dat Davista failliet is. De site zou leveringen over de afgelopen maanden niet meer zijn nagekomen en wegens aanhoudende verliesgevendheid zijn gesloten. Waarschijnlijk heeft de Europese expansie, die ze op Emerce nog eens {aankondigden; http://www.emerce.com/archives/nieuws/eBusiness/10388.html } ze de das omgedaan.

Bram

Kijk wel even naar de datum van dat artikel over die expansie… Dat is van voor alle crashes. Ik denk niet dat Davista haar strategie sindsdien niet meer heeft gewijzigd. Ik vind je reactie dan ook behoorlijk ongefundeerd.

Di Kanio

Ik kende Davista eigenlijk niet, maar als je ziet dat ze al sinds eind 1998 online actief waren (en daarmee bij de eersten hoorden in Nederland), als TeleCD, en dus al goede ervaring hadden met postordering, dan kan de enige oorzaak zijn van het stoppen dat bijna niemand ze kende. Op de site staat dat ze gestopt zijn "door onvoorziene omstandigheden". Ik ben benieuwd wat die omstandigheden zijn.

Sebastiaan

Een opmerking: davista.nl is volgens mij gevestigd op hetzelfde adres als dewinkel.nl. en dewinkel.nl is er onlangs mee gestopt wegens geldgebrek. Is dat wellicht ook de reden waarom davista.nl ermee gestopt is? Wie weet meer?

Huis in 't veld

Het vreemde aan deze hele situatie is dat davista ondanks hun positie klanten bleven aantrekken zonder deze op de hoogte te stellen van de leverantieproblemen, wat de volgende consequentie heeft, dat ik als student via hun studieboeken bestelde die niet uitgeleverd werden en na herhaaldelijk telefonisch contact geannuleerd werd alleen de beloofde terugstorting van ongeveer 650 gulden bleef ook uit en nu een dikke maand later is davista weg en deze student een volledig maandinkomen kwijt. Bedankt.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond