Deel dit artikel
-

De Bakker (Qi) vertrekt naar TBWA

Jeroen de Bakker, nu nog managing director van interactief reclamebureau Qi, vertrekt per 1 juli naar reclamebureau TBWA. Daar gaat De Bakker leiding geven aan een team van 70 mensen. Een opvolger voor De Bakker bij Qi is nog niet gevonden. De Bakker wordt in eerste instantie verantwoordelijk voor de integratie van TequilaDirect company en TBWAInteraction Company. De twee bedrijven gaan samen en verder onder de naam TEQUILA.

De Bakker die een van de mede-oprichters was van Qi was toe aan een nieuwe uitdaging. “Ik heb het idee dat Qi er goed voorstaat en dat dit het moment is om iets anders te gaan doen.” Een andere reden is dat De Bakker al vanaf het begin bij Qi zit en “alles wel een keer heeft meegemaakt.” Een opvolger voor De Bakker is nog niet gevonden. “We zijn al een tijdje bezig met het zoeken naar een opvolger, maar ik heb er alle vertrouwen in dat dat wel gaat lukken,” zegt De Bakker. Remco Posthuma en Richard de Jong, ook beiden partners van Qi en mensen van het eerste uur blijven wel bij het bedrijf.

De Bakker die ook mede-aandeelhouder was van Qi heeft onlangs zijn laatste aandelen in het bedrif verkocht. In een eerder stadium werd een deel van de aandelen door De Bakker en andere mensen van Qi al verkocht aan de Ewijcks Groep, dat tegenwoordig Conslusion heet.

Bij TBWA gaat De Bakker zich niet uitsluitend met 'online' bezighouden. Hij krijgt ook met andere media te maken. “Een van de redenen dat ik ben aangenomen bij TBWA is in ieder geval omde mogelijkheden van nieuwe media uit te leggen en de mogelijkheden van nieuwe technologieen en media aan te grijpen. Er staat veel te gebeuren de komende jaren. Voor online is zeker een belangrijke rol weggelegd. Het is niet of of maar en en, waarbij voor online een steeds belangrijkere rol zal zijn weggelegd. Dat TBWA deze stap maakt, geeft in ieder geval aan dat ze bereid zijn te veranderen en niet vasthouden aan de traditionele denkpatronen,” aldus De Bakker.

Bij Qi worden de taken van De Bakker deels opgepakt door Hanny van Hout (operations), Bram Oorthuizen (creatie), Remko Posthuma (techniek) en Django Weisz Blanchetta (project management). Verder loopt Kay Lagerweij tijdelijk rond bij Qi. Hij vervult tijdelijk de functie van managing director. Lagerweij werkte onder andere bij KPN en TBWA en is vanuit Conclusion bezig bij Qi met klanten en met het ontwikkelen van new business. Verder is Lagerweij op zoek naar een definitieve opvolger voor De Bakker.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond