Deel dit artikel
-

De Hond ontkent bemiddelingspoging, nieuwe aandelen ter financiering overname Wish

Maurice de Hond ontkent dat investeerder Jules van der Vegt namens hem heeft bemiddeld. Een bemiddelingspoging tussen De Hond en Newconomy zou stuk gelopen zijn door het gedrag van Van der Vegt. Newconomy heeft ook 25 duizend nieuwe aandelen uitgegeven, ter financiering van de de overname van Wish. Voorzitter van de Raad van Commissarissen bij Newconomy, Pieter van Hoogstraten, heeft zijn functie als directeur bij Datelnet per 1 februari neergelegd.

Begin vorig jaar nam Newconomy de internetprovider Wish voor 18 miljoen euro over van J. Pieterman. De 25 duizend nieuwe aandelen, die een tweede fase vormen in de financiering, zijn inmiddels aan hem uitgekeerd. Of de rest van de overnamesom ook op deze manier gefinancierd wordt is nog niet duidelijk, daarover zal volgens Newconomy eind februari meer bekend worden.

In de Volkskrant verscheen een verhaal als zou namens Maurice de Hond investeerder Jules van der Vegt bemiddeld hebben voor zijn terugkeer. Het overleg zou plaatsgevonden hebben op initiatief van Tom Kok (voorheen partijvoorzitter van D66, en nu internetondernemer met Coolcapital. Bij het overleg waren diverse betrokken partijen aanwezig, de sfeer was goed, aldus de Volkskrant, een akkoord over de diverse problemen rond Newconomy hing in de lucht.

Op dat moment zou Jules van der Vegt, als bemiddelaar namens De Hond, enkele eisen hebben gesteld die volgens voorzitter van de Raad van Commissarissen Pieter van Hoogstraten niet ingewilligd konden worden. Als reactie daarop zou Van der Vegt een enveloppe hebben overhandigd aan Van Hoogstraten met daarin enkele persoonlijke en zakelijke bedreigingen. Het overleg werd meteen daarop afgebroken.

De Hond ontkent ten zeerste dat er sprake was van een dergelijke bemiddelingspoging. "Het is een nieuwe manier om mij zwart te maken," zegt hij. "Er is niemand die namens mij bemiddelt." Jules van der Vegt was niet bereikbaar om de lezing van de Volkskrant te bevestigen.

Voorzitter van de Raad van Commissarissen Pieter van Hoogstraten blijkt inmiddels teruggetreden te zijn uit zijn functie als directeur bij Datelnet. Per 1 februari werkt hij nog maar 1 dag in de week voor het bedrijf. Op de vraag of hij de resterende tijd besteedt aan Newconomy, antwoordt woordvoerder Peerke Anink van Newconomy: "Alle commissarissen hebben de afgelopen periode meer tijd in Newconomy gestoken. Of Van Hoogstraten zich nu fulltime met Newconomy bezighoudt kan ik niet beoordelen, ik heb geen inzicht in zijn agenda."

Van Hoogstraten suggereert in de Telegraaf ook dat er sprake is van koersmanipulatie met aandelen Newconomy. In dit bericht duikt de naam Jules van der Vegt weer op.

Deel dit bericht

7 Reacties

Stijn

Dat schiet lekker op: 25000 aandelen. Huidige koers: 2 euro, komt dus neer op 50.000 euro. Dat is nog niet eens een half procent van het bedrag waar Pieterman recht op heeft. Goeie zet van Newconomy…

Thomas Weijnen

He dat is interessant! Ik ben vanuit mijn werk regelmatig betrokken bij Datelnet en ik hoorde daar eind december al dat van Hoogstraten weg zou gaan. Nu blijkt dat dat is om zich waarschijnlijk voor veel geld door Newconomy te laten betalen. Als hij dat plannetje toen al had, dan zou het een hoop van zijn acties tot nu toe verklaren! Datelnet kon niet naar de beurs, slecht voor ego Hoogstraten, dus dan maar jezelf in het bestuur van wurmen van het bedrijf waar je commissaris bent? …Wakker worden!

Maurice de Hond

Ik heb de afgelopen weken vele vreemde verhalen in mijn richting gekregen.Ik nam ze altijd met een korreltje zout. Als de feiten niet hard zijn dan is het niet waar, is mijn uitgangspunt. Daarom ook mijn feitenrelaas op http://www.maurice.nl met bijlagen en de melding van vandaag over dat ik en ik alleen namens mezelf optreed en niemand anders. Enkele dagen na mijn schorsing op 22 januari vertelde iemand me dat hij mensen kende binnen Datelnet en dat daar allang bekend was dat Pieter van Hoogstraten moest verdwijnen. En dat men gezien het verdwijnen van de RvB bij Newconomy het gevoel had dat Pieter zijn eigen nieuwe baan aan het creeeren was. Ik vond het een van de vele indianenverhalen. Totdat er twee feiten naar boven kwamen: - Gisteravond meldde Datelnet dat Van Hoogstraten per 1 februari weg was gegaan.- Bij Newconomy krijgt hij sinds vorige week een interessante "dagfee" voor zijn werk in deze periode. Ik begin steeds meer te begrijpen waarom ik geschorst moest worden!! Maurice 

Frank Huijsmans

Leuk hé, Internet … Als dat waar is, kan Van Hoogstraten wel inpakken. Hij zal sowieso op deze informatie moeten reageren. Neen, dat ziet er niet goed uit voor de RvC. Maurice: GO GO GO !

Karel de Groot

Beste Maurice, Dat Pieter zijn – heel mooie – functie bij Datelnet neerlegt om te trachten 'jouw' Newconomy te redden vind ik heel moedig. En dat hij daar een aardige vergoeding voor krijgt is niet meer dan redelijk. Ik hoop met heel mijn hart dat het hem lukt, om Newconomy te transformeren van luchtkastelenmarktkraampje tot intelligent investeerder. 

Thomas Weijnen

Nou meneer de Groot, het verhaal dat ik vernam van een zeer goed geinformeerd medewerker van Datelnet was meer dat Hoogstraten weg MOEST bij Datelnet. De reden daarvoor weet ik niet maar het is zeker niet zo dat Hoogstraten zich als redder van Newconomy wilde gaan opstellen. Volgens mij is het eerder zo dat hij een leuk jobje zag bij Newconomy en een manier om met "opgeheven hoofd" het pand te verlaten. Maar uiteraard kan ik er naast zitten.

dewanand

de koers van newconomy is flink gemanipuleerd door de massamedia, het hele bestuur van newconomy, de prospectus die niet verkrijgbaar was voor het grote publiek en het nederlandse volk zelf, want die hebben gekocht, en wel massaal. dus iedereen is schuldig aan dit hele debacle.Volgens mij is het zielig en zwak om alle schuld te schuiven op meneer m de hond, want hij heeft het bedrijf gestart en de rest liep achter hem aan als een stelletje muizen zonder hersenen. besef verder dat newconomy een netwerk is en dat een man niet de totale macht heeft over 5000 hoogopgeleide mensen. iedereen van newconomy heeft iets bijgedragen aan het huidige resultaat en ik geloof dat een netwerk altijd zal winnen, al kan het jaren duren. er is altijd een gek die volhoudt en doorzet. maurice de hond is totaal onterecht nu de zondebok van newconomy. besef dat maurice de hond zelf nog gelooft in newconomy, want hij heeft zijn aandelen nog niet gedumpt. als hij ze zou dumpen dan keldert de koers direkt tot tien (0,10) eurocenten en dan is het bloedbad of de massamoord compleet op de beurs. nee, maurice de hond dumpt niets en hiermee geeft hij zelf aan dat hij nog steeds gelooft dat er een zonnige toekomst is voor newconomy, zijn schootkindje, dat nu volwassen is en hem de babykamer uittrapt. het is zwak om maurice de hond nu als zondebok te voeren aan de rest van nederland. als ik in zijn plaats was geweest dan had ik alle aandelen newconomy in een uur gedumpt op de beurs en al die maniakken een lesje in karate met aandelen geleerd. ik zou ze een cybertrap geven in hun reet. laat niemand je de babykamer laten uitjagen maurice de hond. zeg ze dat de baby nog niet volwassen is.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond