Deel dit artikel
-

De Telefoongids sluit samenwerking met Skype

Skype heeft een samenwerking gesloten met European Directories, het moederbedrijf van de De Telefoongids. Hiermee worden de telefoonnummers van adverteerders in de Gouden Gids omgezet naar advertenties.

Skype rolt de nieuwe ‘click-to-call advertenties’ uit in heel Europa. Voor Nederland betekent dit dat Skypers gratis kunnen bellen naar de deelnemende adverteerders uit De Telefoongids en Gouden Gids. Het bedrijf betaalt de kosten voor het telefoongesprek.

In de resultaten van zoekmachines en op Detelefoongids.nl wordt een blauwe Skype-knop getoond waarmee rechtstreeks via Skype naar de adverteerders kan worden gebeld.

De Telefoongids hoopt hiermee meer leads te genereren voor de adverteerders. Skype wordt in pakketvorm aan de adverteerders verkocht. Hoeveel hiervoor betaald moet worden, is niet duidelijk. "Skype is onderdeel van het gehele pakket welke we onze adverteerders bieden", aldus een woordvoerder van de Telefoongids.

Wat Skype precies verdient aan de nieuwe advertenties, wordt ook niet vrijgegeven. "Skype en De Telefoongids hebben daar afspraken over gemaakt. Onderdeel daarvan is dat Skype een gedeelte van de opbrengst ontvangt."

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond