Deel dit artikel
-

Deel MagicMinds in surséance

MM Building BV, onderdeel van communicatieadviesbureau MagicMinds, heeft woensdagmiddag uitstel van betaling aangevraagd bij de rechtbank in Amsterdam. Het is nog onduidelijk wat de gevolgen hiervan zijn voor de rest van het bedrijf.

Directeur Eric Bartels wilde desgevraagd niet op details ingaan. Zo ging hij niet in op de vraag of met MM Building de horeca-exploitatie van het kantoorgebouw aan de Prins Hendrikkade wordt bedoeld, of het beheer van het gehele pand. Eerder gaf hij tegen Emerce toe dat deze horeca-activiteiten, waaronder een club en een bar, op korte termijn losgemaakt zouden worden van de rest van het bedrijf.

Bartels zegt binnen maximaal twee weken met een verklaring hierover naar buiten te treden. "Door recente gebeurtenissen ben ik juridisch niet vrij om hier nu verder op in te gaan", aldus Bartels. "Wij hebben besloten voorlopig een persstop in te stellen en een periode van rust in te bouwen." Bartels zei in een situatie te zijn beland waarin "mensen niet geloven wat je zegt". Hij doelde daarmee op twee recente artikelen in Het Parool, waarin in zijn woorden "met modder" naar zijn persoon is gegooid.

Het Parool liet op 22 oktober in een artikel een oud-werknemer van MagicMinds aan het woord. Deze verklaarde dat het bedrijf in financiële problemen zat en "technisch gezien zelfs in staat van faillissement" verkeerde. Bartels ontkende in hetzelfde artikel dat er sprake was van financiële problemen. Kort daarop publiceerde Het Parool opnieuw een artikel over het bedrijf. Werknemers zouden geen salaris over de maand oktober hebben ontvangen en het bedrijf kon niet aan zijn belastingverplichtingen voldoen. Bartels stelde in het artikel dat MagicMinds winst maakte. Alleen de exploitatie van het pand en de horeca-activiteiten zouden verliesgevend zijn.

Deel dit bericht

39 Reacties

Paul Buitenman

Dit zagen normaal denkende mensen al maanden aankomen,behalve Bartels dus.Dit is gewoon het begin van het einde. Stel, er zijn nog winstgevende onderdelen binnen MM.Dan is er geen klant meer die nog wil samenwerken met MM. Hoe kan je iemand als Bartels nog vertrouwen.Een week geleden zegt hij dat hij nog winst maakt.Maar ja hij zal wel weer zeggen dat zijn ideeen zijn tijd ver vooruit zijn als hij weer eens failliet gaat. Zijn er nou echt geen andere aandeelhouders(NESBIQ) die die Bartels er gewoon uitwippen misschien is er dan nog wat te redden.

Joost Becking Mediator Group.com

Foute boel, slecht voor de branche. MagicMinds heeft veel media aandacht gekregen. Nu ook zij zo goed als failliet lijken te zijn, geeft dat een verkeerd signaal naar de markt. Er zijn ook zat bedrijven die er hard aan trekken en heel serieus bezig zijn met het ontwikkelen van effectieve en zinvolle websites. Spelletjes spelen onder werktijd, werken wanneer je zin hebt en een sauna exploiteren horen daar meestal niet bij. Ik hoop dat de markt begrijpt waarom het hier fout lijkt te gaan. Joost Becking

paulien B

Paul Buitenman was er natuurlijk weer als eerste bij. Kunnen we niet een baan voor deze man gaan zoeken zodat hij wat beters te doen krijgt? Lekker makkelijk he meneer Buitenman, van achter een computertje iedereen vertellen wat ze fout hebben gedaan? ik ben heel benieuwd wat deze beste man zelf heeft bereikt in zijn vast erg opwindende leven achter diezelfde computer…

patz van der sloot

Beste Joost, Inderdaad, ik kan het niet anders zeggen. Mijn directeur is op zijn minst exentriek te noemen. Dat neemt niet weg dat er bij MagicMinds een hele groep professionals werken die – hoewel er op een of andere manier het beeld is geschapen dat ze de hele dag in de sauna zitten of spelletjes zitten te doen – kei en keihard werken aan oplossingen voor de meest uiteenlopende klanten, op zowel internet, als in print, op de radio en op de televisie. Techneuten, creatieven, marketeers, en strategen… Zondere blah, zonder zweverigheid. Altijd zoekend naar net dat stukje meer. Ik heb de ervaring dat klanten dat zien en voelen. Dat ze blij verrast worden door onze oplossingen en onzeconcepten. Ik hoop dan ook dat potentiële klanten dat ook zullen zien en voelen. Sterker nog, ik ben ervan overtuigd dat dat gaat gebeuren. Geef ons een klant met een probleem, en wij zorgen voor een oplossing. Below the line, above the line en through the line. Geef ons een pitch en wij zullen tot op onze vingernagels de klant proberen te overtuigen. Dat is ook Magicminds. Dus wat jullie ook zeggen over Magicminds of over Bartels, maak nooit de fout om te denken dat zijn mensen niet serieus bezig zijn met hun vak. respect. Patz van der SlootCreative Director Magicminds Ps. Sorry PR dept, ik kon het niet laten?

dodo30

Het Mercuriusspook waart kennelijk nog steeds door de prins Hendrikkade en fluistert nog steeds dezelfde schizofrene boodschappen. Wat krijgen we straks: NagicNinds of BagicBinds?

Joost Becking

Beste Patz, Iedereen die serieus met internet bezig is heeft mijn respect. MagicMinds medewerkers dus ook. Ik ben wel bezorgd over de uitstraling van deze ontwikkelingen op opdractgevers. Internetbedrijven staan voor de uitdaging volgens normale bedrijfseconomische principes te gaan werken. Binnen die principes is zat ruimte voor creativiteit. Creativiteit en vrijheid zijn geen uitgangspunten. Joost

Jack Bemelmans

1 ding is zeker, Bartels heeft er goed van gegeten… (broer, je had gelijk)

ton hobbelen

Het is wel erg gemakkelijk om nu weer met z'n allen te gaan roepen zie je wel. Laten we eerst vaststellen dat Magic Minds goede dingen heeft laten zien. Het leek heel beloftevol, kreeg goede klanten, haalde prima personeel binnen en toen stortte de markt in. Het interesseert mij niet of er een sauna was en een bar, als dat toen nodig was om het de mensen naar de zin te maken is het een goede zaak geweest. Een creatief proces komt soms op de meest vreemde manier tot ontwikkeling en inderdaad; dat kan in een sauna. Er zal best op gelet zijn of er voldoende geproduceerd werd. Ik kan niet oordelen over het beleid van Bartels, ken hem ook niet, maar heb wel waardering voor wat hij en zijn mensen hebben gepresteerd met zijn bedrijf in de tijd dat het goed liep. Als we naar het werk van Magic Minds kijken is dat de enige maatstaf die we kunnen hanteren. Als je geschoren wordt moet je stil zitten. Kijken naar de kosten is nu belangrijk en een harde hand daar in hebben ook. Voorlopig is er geen groei, te verwachten, (zelfs krimpen van de markt) en dat zal zeker tot het tweede half jaar van 2002 niet plaatsvinden. Wie had kunnen voorzien dat de markt zo zou instorten. Kwaliteit is er bij veel bedrijven voldoende aanwezig, groei was het toverwoord, en daar zijn mensen op aangenomen, de beste mensen tegen veel geld en uitstekende randvoorwaarden. Laten we proberen de crisis in onze branche, want die is er gewoon, eens nuchter te benaderen en niet elk bedrijf wat in de problemen zit aan te vallen. Jammer dat Magic Minds blijkbaar geen financiële buffer heeft opgebouwd voor het komende jaar maar dat is de keuze geweest; Groei voorrang op alles.

Joost van Brug

Ha die Patz. Hier een andere Joost. (een die je kent) Ik ben blij dat je op een normale heldere manier uitgelegd hebt dat Magicminds inderdaad over gemotiveerde en vaak erg goede werknemers beschikt. Het werk dat ik gezien heb enkele jaren geleden was inderdaad sterk concurrerend en goed. Het moeilijke van Magicminds is denk ik dat niemand precies weet waar nou de focus ligt. Ook ik weet het nog steeds niet goed. Is het nou een detacherings buro, of een multimedia/reclame buro. Uiteraard wordt je afgerekend op wat je lijkt te zijn. Als multimedia buro is en was magicminds niet echt winstgevend. Wellicht als reclame buro wel. Ik hoop in ieder geval dat het ondanks alles goed zal gaan met magicminds. Voornamelijk omdat een eventueel faillisement inderdaad erg schadelijk zou zijn voor de branche als geheel.Ik zie trouwens dat je creatief directeur bent geworden. Gefeliciteerd 🙂

Toekijker

Dit is toch gewoon een farce? De een weet van toeten noch blazen als directeur? De andere Creative director gaat zijn eigen werk verdedigen?Teveel ego van alle kanten daar in MM. Dat was al van het begin af aan duidelijk. En zelfs nu praat dat ego maar door en door. Welke producten waren ook weer van hun?Welke successen hadden ze op hun palmares staan?Welke filosofische duurdoenerij geloofden ze ook weer in? (is het niet die franse filosoof Mistral? Die Gebakken Lucht theorie?) Merci

Stephan

Zoals op een boot in zwaar weer moet je met je team vechten om te overleven. Er is geen plaats voor 'passagiers', directe juiste tactieken en serieuze risico's moeten genomen worden terwijl je je boot heel moet houden… Koers is even niet belangrijk. Misschien is een open forum van zeer ervaren doorgewinterde 'kapiteins' nodig aan wal om de kapitein uit de woeste zee te loodsen.Mensen met goede contacten, sterk advies en daadkracht.Niet de 'kapiteins' die alleen in de haven hebben gezeten tijdens mooi weer. Komt het bedrijf in betere wateren dan behoren de kapiteins ook goed beloond te worden. Of is het weer zo slecht dat we beter in de kajuit moeten gaan zitten en de goden smeken voor genade? Stephan.

Burnrate

Hoe zit het eigenlijk met Genie.nl. Zitten toch ook in dat gebouw. Tijdje niks meer van ze gehoord. zijn waarschijnlijkstiekem al een beetje op zoek naar nieuwe bedrijfsruimte nu het wat minder gaat met MagicMinds. Zien de bui al hangen. Straks allemaal eruit.

Kritisch

Magic Minds in problemen? Inderdaad, als zelfs creative directors zoals Patz de opgelegde persstop van de CEO gaan negeren is er weinig rust in deze tent. Ook al werkt MagicMinds volgens Patz aan alle kanten van de 'lijnen', ik mis nog steeds de stijgende lijn. Dus begin gewoon eens Nederlands te praten en doe gewoon waar je goed in bent, met andere woorden 'segmentatie'. Met zoveel 'marketingkennis' in huis zouden jullie dat toch moet weten!!

tom

meneer van der Sloot, ik denk dat juist dit soort reacties niet het soort is wat jullie reputatie nou ten goede komt. Waarom kun je je niet 2 weken beheersen en gewoon niet reageren op een Emerce forumpje. de creative minds zijn wel errug snel op de teentjes getrapt, en kaatsen elke vorm van kritiek terug. niet een management kwaliteit om nou trots op te zijn. Waarom nou steeds dat verdedigende toontje dat jullie tot een oplossing komen. Dit doet elke concurrent van jullie ook.Dit soort stupide reacties straalt naar mij geen vorm van senioriteit uit.jammer, want ik denk dat MM op zich leuk bezig is.

jered

Er how bout Tragic Minds

Branch Watcher

Het blijkt maar wederom dat we in deze branch alleen maar koeien en blaters hebben. De koeien zijn de werknemers, gemotiveerd, willen graag, maar laten zich oh zo graag uitmelken. Door de blaters, dit zijn personen zoals Dhr. Bartels. Er wordt geschreeuwd over miljoenen en miljoenen terwijl er niet eens aan simpele belasting verplichtingen voldaan kan worden. Ik zie het overal, het is zo treurig dat het enthousiasme en de creativiteit van goede werknemers zo naar beneden gehaald kan worden door afwachtende lakonieke en ontkennende houding van het management. Een bedrijf leiden betekent snel op veranderingen reageren en er niet van uit gaan dat de kat altijd wel op z'n pootjes terecht komt. Vele faillisementen zijn er al geweest en er zullen nog vele bedrijven de grachtengordels verlaten.

Hans Vaessen

De vraag "who's next" wordt inmiddels bijna dagelijks gesteld. De 'oogst' van deze week omvat dewinkel, pulse en vermoedelijk LCI. En nu dus ook MagicMinds in de gevarenzone. Natuurlijk zijn er bedrijven die, min of meer terecht, 'afgestraft' worden voor het opportunisme in een schier eindeloze markt. Maar er gaan ondertussen ook bedrijven failliet die eigenlijk een langere adem verdienden. Met een enorme vernietiging van kennis en ervaring tot gevolg. Natuurlijk hebben Eric Bartels i.c. voor een goeddeels onconventionele aanpak gekozen. Maar dan wel aanpak waarvoor ze, toen het allemaal nog goed ging, heel wat handen op elkaar kregen. Ook ten tijde van Transopen waren Bartels en Kniep mannen die er niet alleen over spraken, maar het ook gewoon deden. Daarbij de nek uitstaken, en alleen al daarvoor alle waardering en respect verdienen. Ook al blijkt nu dat die nek wat te lang of te ver uitgestoken bleek. Als je echter uitgaat van een langere scope dan een half jaar, kun je met zekerheid vaststellen dat de markt alleen maar groeit. Want de 'hype' heeft wel degelijk veel teweeg gebracht. Alleen: het is 'back to business'. En dat betekent meer dan 'cash is king'. Dat betekent ook dat de nieuwe technologie meer en beter moet integreren met de bestaande business. e-business dus niet als geisoleerde business beschouwen. En niet alleen naar een 'mooie voorkant' kijken maar ook, en vooral naar de achterkant. De database-structuren en koppeling aan legacy. In directe relatie tot waar het geld verdiend wordt. Bij veel van de 'hippe' internetbedrijven ligt die balans momenteel nog verkeerd. Ik weet niet of dat bij MagicMinds ook zo is, maar ik vermoed van wel. Enfin, uit de combinatie van bovenstaande hoop ik oprecht dat zowel MagicMinds als anderen in vergelijkbare positie de tijd (geld) gegund wordt die nodig is om te 'hergroeperen'. Zodra de markt weer herstelt zal dat ook voor Nederland BV van belang blijken.

joris vrijbloet

"Geef ons een pitch en wij zullen tot op onze vingernagels de klant proberen te overtuigen." zegt vd sloot… *Geef* ons een pitch? Ons moederbedrijf wilde MM best een pitch *geven*, nog niet zo lang geleden, maar MM wilde daar 30.000 gulden voor ontvangen. Voor een pitch! Ik zou het toch jammer vinden als MM zou verdwijnen. Ik vermaak me kos-te-lijk met deze klucht.

JAN

ik mis Eric Bartels een beetje tussen deze reacties.

Berry

Wat is dat toch, die relatie tussen Magic Minds en Emerce? Dit is toch oud nieuws?! In het Amsterdamse is al zeker sinds vorige week bekend dat er inventarisaties plaatsvonden: hoeveel computers staan er nog, hoeveel handdoeken liggen er nog in de sauna, hoeveel borrelglazen (smerige en schone) staan er nog op de bar…Ik was erbij toen die bouwvakkers enkele weken geleden zich klemzopen en weigerden te betalen – zoiets genants had ik nog nooit meegemaakt. Waar was Eric Bartels toen? Of een van zijn secondanten? Of moet ik zeggen: waar waren de bewindvoerders? Want Eric en zijn companen waren al tijdenlang ontheven van elke beslissingsbevoegdheid, en waren uitsluitend het uithangbord. Cafe MM is dicht. Iemand nog een biertje?

Paul Buitenman

Paulien, nog bedankt dat je me een baan aanbied maar die heb ik echt niet meer nodig hoor. Ik vond het op mijn 30ste wel genoeg en hou me nu (de laatste 3 jaar) vooral bezig met beleggen. Ik vind het wel jammer dat je mij weer persoonlijk aanvalt over iets wat ik alleen maar constateer. Of heb ik al niet eerder aangegeven dat dit een aflopende zaak was. Maar ja, sommige mensen willen nu eenmaal niet zien dat dit echt einde verhaal is. Zeker bij MM in loondienst.Het probleem van MagicMinds is, dat ze te groot gedacht hebben. Daar is natuurlijk niets mis mee alleen was dit wel precies het verkeerde moment om zo ontzettend te willen groeien. Tevens hebben ze iets te hoog van de toren geblazen door te lang prijzen te vragen die nog stammen uit de tijd van de Internet hype. Maar ja met zo'n pand moeten ze wel. Maar volgens Bartels maken ze nog steeds winst dus waar praten we over.

ramon

Ach, het was toch een mooie tijd. Veel gouden bergen, waarin een aantal mediabedrijven de clienten tot bloedens toe hebben overtuigd om vooral nu niet meer geld te steken in internet. In ieder geval bedankt hiervoor!! Of dit enkel en alleen op het conto komt van Magic Minds? Ik denk het niet. Er waren en zijn nog steeds teveel multimediabedrijven bezig met het verzieken van de markt. Dat ze zich nu opeens in de 'Cross- over' of op de ontwikkeling van formats storten, zonder enige vorm van ervaring, zet voor mij eigenlijk nog meer vraagtekens. Gaan we nu vervolgens toe naar een verschuiving van de 'fuck up' op het gebied van internet, naar een 'fuck up' op het gebied van de overige reguliere media??? Laat mij deze mensen bij voorbaat alvast even bedanken!!!!

Jack Bemelmans

Beste Paul, Wat interessant dat je al op je 30ste gestopt bent met werken! Zeer informatief en bovendien zeer gevat (daar heb je Pauline wel de mond mee gesnoerd!) De website van Emerce wordt het leukst als iedereen zijn lang opgekropte mening er eindelijk kan uitdonderen! Zo ook ik! Ook ik vind eigenlijk dat ik allang internetmiljonair had moeten zijn. Mensen, er zijn geen goeroe's, er zijn alleen volgers… Deel je mening, laat iedereen in hun waarde en vooral: stop met het achteraf gelul. Zeker een actief belegger als Paul Buitenman zou moeten weten wanneer zijn inbreng te laat komt… Met vriendelijke groet, Jack Bemelmans (zoekt trouwens wel een baan, en wel een hele leuke)

Rob Paulich

Persstop en hup, daar hebben we Patz. Bartels kon het ook nooit laten toch weer even te reageren. Dat babbelen zit hem in het pand, Ronald Jan (vorige huurder pand waar MM nu nog even in zit) zie ik ook nog steeds met zijn kop op TV ventileren hoe goed zijn gedachtengoed wel niet is. Achteraf hebben een heleboel criticasters gelijk, in het geval van MM hebben er helaas ook een heleboel vooraf gelijk gehad en dat geeft te denken over de mentaliteit die er heerst onder geldschieters. Als je een zuinig businessplan schrijft werd je voor gek versleten en nu wordt er al helemaal geen cent meer uitgegeven alsof er geen goede ideeen meer zijn, waar zit die oerhollandse ondernemersgeest?

Paul Buitenman

Jack, Hoe bedoel je met te laat komen met een inbreng.zie: http://www.emerce.nl/archives/magazine/mei2001/nieuwsmakers/12454.html#hiero  Dan zie je dat ik al heel lang mij erger aan de heer Eric 'We maken winst' Bartels.Misschien dat Nesbiq deze situatie nog kan redden anders zie ik het somber in.Het schijnt dat ze al 5 miljoen schuld hebben. Trouwens het stukje van Joost van Brug slaat ook de spijker op zijn kop.Misschien heeft MagicMinds inderdaad wel te vaak van strategie veranderd.

voormalig dj

tja laten we het maar Tragic minds noemen, aangezien ik in de horecagedeelte heb gewerkt kan ik niet anders zeggen dat het toch wel een stelletje prutsers bij elkaar zijn. Keihard schreeuwen waar je voor staat en dat dan vervolgens het niet waarmaken. Hoe neem ik mijn publiek in de maling. een aantal keer een opening vieren, maar volgens mij kan je als bedrijf maar 1 keer open gaan.. en zorg dan wel dat het bedrijf er in zijn geheel staat. Laten we het dan niet over het marketingbeleid hebben, want die was er gewoon niet… Uhm de inrichting…. er is een mooi pand kapot gemaakt. Mijn mening is dat als je eerlijk bent tegenover je klanten en personeel, dat het best wel wat had kunnen worden, maar als je arrogant en (te)zelfverzekerd handelt en het vervolgens niet waar maakt, dan verlies je je geloofwaardigheid bij het publiek, en probeer die maar eens terug te winnen…

L. H. van de Brug

Beste meneer Buitenman, Ik volg de forums op Emerce al een hele poos, tot groot vermaak mijnerzijds. Maar waar ik nou zo benieuwd naar ben is waar die ergernis voor meneer Bartels bij u vandaan komt? Ik erger mij persoonlijk nooit zo erg aan iemand die ik niet persoonlijk ken, dat ik daar vervolgens zoveel energie in steek als u doet. Maar dat is natuurlijk heel persoonlijk. Nieuwschierigheid is daarentegen wel een eigenschap die ik bezit en vandaar dat ik mij afvraag of u mischien een vervelend verleden (of heden?) met de heer Bartels heeft, en op deze, ietwat onsymapthieke wijze als ik dat mag zeggen, uw gram probeert te halen? Iets anders zou ik niet zo snel kunnen verzinnen maar ik kan er natuurlijk helemaal naast zitten. U vermaakt ons nu al zo lang met uw stukjes dat ik bijna het gevoel krijg u te kennen, mischien hebben meer lezers dat, en dus zou u ons erg plezieren met wat meer inside informatie over het ontstaan van deze, doch wel zeer hardnekkige, irritatie jegens meneer Bartels. Meneer Buitenman, laat ons niet langer in spanning alstublieft! Met vriendelijke groet, L.H. van de Brug

Jack Bemelmans

Excuus Paul, je was menigeen voor. Ik zou me echter nooit kunnen ergeren aan iemand als Bartels. Gewoon een ondernemer met veel dromen. Probleem met veel van dit soort ondernemers is dat de droom net iets te snel in realiteit wordt omgezet. Mwah, hebben we wel vaker gezien het afgelopen jaar. Vind het vooral jammer dat het gebeurd. Maar me ergeren? Misschien kunnen we samen de Nederlandse variant van Fuckedcompany.com oprichten. Kunnen we Emerce.com een beetje ontlasten van alle ik-heb-het-je-verteld-tralala. Prima site waar oudmedewerkers en andere informanten helemaal los kunnen gaan met hun kritiek. Daarnaast kan je wedden op wie de volgende zal zijn, etc… Allemaal goede ideeen. En, als we zuinig zijn, koopt Quote Media ons misschien op en kunnen we weer lekker achterover zitten. Jack Bemelmans (aan de redactie: nu niet zelf gaan doen he)

tienvoortaal

BRRRRRRR, kromme tenen krijg ik van de reakties die ik lees. Niet zo vaak vanwege het matige inhoudelijk niveau, maar meer vanwege de treurige spelling. Wanneer mensen niet in correct Nederlands kunnen schrijven neem ik ze al per definitie niet serieus… exentriek??errug??Vind het vooral jammer dat het gebeurd??Nieuwschierigheid?? Ja, ik weet dat de discussie niet over spelling gaat, maar de argumentatie van velen laat echt te wensen over. Dus als het dan inhoudelijk niet top kan, doe het dan in ieder geval grammaticaal. dank u.

Paul Buitenman

Jack en LH, Jullie vragen je af waarom ik me toch zo irriteer en erger aan de heer Bartels.Op zich valt dat nog wel mee hoor, maar ik wil graag wat tegengewicht bieden aan het geblaat van sommige internetbaasjes.Vooral omdat bij de meeste stukken in kranten en op internet de journalist de baasjes maar hun ideeen laat verkondigen zonder echt kritisch te zijn en wat onderzoek te verrichten in het onderwerp.Vandaar dus.En Eric"we maken winst"Bartels is qua geblaat natuurlijk wel de absolute uitblinker.Wel jammer dat nu het slecht gaat er ineens een spreekverbod is bij MM.We hadden hier graag wat gehoord van Bartels.

Toekijker

Leer zelf dan ook het correct gebruiken van hoofdletters en alinea's.

Elchiefz

Goed hoor tienvoortaal maar reacties is met een c.

DeFeCt

Jack Bemelmans:Misschien kunnen we samen de Nederlandse variant van Fuckedcompany.com oprichten. Kunnen we Emerce.com een beetje ontlasten van alle ik-heb-het-je-verteld-tralala.(aan de redactie: nu niet zelf gaan doen he) ehm..  http://www.hyped.nl/hyped/after.htm ? Maar goed waar ging het ook alweer over…

Reactie hyped.nl

M.b.t. vergelijking hyped.nl en fuckedcompany: Hyped.nl is niet helemaal vergelijkbaar met fuckedcompany. Wel houden we een "after the hype" lijst (zie: http:/www.hyped.nl/hyped/after.htm ) bij met Nederlandse internetbedrijven die officieel door de rechtbank failliet zijn verklaard (overigens vernemen we dat meestal via emerce.nl). Maar we brengen ook (af en toe) links naar positieve berichten, die bijv. nog wel eens op Emerce te vinden zijn. Ook kiezen wij geen "loser van de week" zoals het voormalige afterthehype.com wel deed. Dat moet iedereen zelf maar bepalen. M.b.t. eventueel faillissement Magic Minds: Volgens Carp wordt het bedrijf binnenkort failliet verklaard. Twee investeerders, Carel Kouwenhoven en Hans Hompes hebben bevestigd dat zij in gesprek zijn over een overname van "het binnenkort failliet te verklaren" Magic Minds. Ook Bartels, geconfronteerd met dit nieuws, stelde dat het "ongeveer" klopt.

Jack Bemelmans

Beste Tien voor Taal, "Vind het vooral…" mag gelezen worden als "Ik vind het vooral…". Ik begrijp de verwarring. Jack

Jack Bemelmans

Beste Emerce, Wordt het niet tijd voor een chatbox op Emerce.com, het begint de spuigaten uit te lopen. Met vriendelijke groet, Jack Bemelmans

Joke Bruijs

Waarbij opvalt dat Carp heel goed Emerce heeft gelezen. En dat niet als bron vermeldt. Valt me een beetje tegen van zo'n goed blad.

Roy van Veen

Beste Joke, Inderdaad ja! Dat viel mij ook op. Tussen de regels door de verwijzing, maar die valt alleen Emerce lezers op. Jammer. Moet wel zeggen dat het een beetje normaal wordt dat de schrijvende pers stukken van het internet rooft en die doorplaatst zonder auteurs en betrokkenen hiervan op de hoogte te brengen. Zelf werd ik onlangs door een relatie geattendeerd op een halve pagina in de *HP DE TIJD*, die zo van Emerce geroofd was. Het betrof een reactie van mij die (bijna) letterlijk overgenomen was. Emerce werd wel genoemd en mijn naam ook. Het had HP echter gesierd als ze effe een mailtje gestuurd hadden met de aankondiging. Ik plaats nooit een anonieme reactie en mijn emailadres staat er gewoon bij. Kleine moeite. Had ik het blad ook nog gekocht, had ze toch weer een exemplaar omzet gescheeld, hahahaha. Ik heb nog contact gezocht met ze om een exemplaar te kunnen achterhalen. Ik zou terug gebeld worden…. denk dat die belofte op dezelfde to-do lijst is geplaatst als het sturen van het mailtje… geen prioriteit dus. Misschien realiseert HP zich niet dat dergelijke service een abonnee kan winnen. Verder is het een kwestie van fatsoen om even zo'n mailtje te sturen, denk ik dan maar. Dat fatsoen hebben ze dus niet meer. Jammer! Roy van Veen

joost

Nog even terugkomend op de relatie tussen emerce en magicminds. Zij hebben dezelfde investeerder/financier namelijk Nesbic. Het lijkt me onwaarschijnlijk dat emerce het zich kan veroorloven magicminds onderuit te halen zoals het Parool het wel gedaan heeft. De waarheid zal als gewoonlijk ergens in het midden liggen. (Excuses aan de tien voor taal mensen. Mijn browser beschikt niet over een spelling controle.)

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond