Deel dit artikel
-

Directeur Independent Brains spoorloos

De directeur van het onlangs failliet verklaarde internetbedrijf Independent Brains , is spoorloos verdwenen. De schuldenlast die hij achterlaat, bedraagt meer dan een miljoen gulden. De curator van het Groningse bedrijf overweegt bij de rechter-commissaris een opsporingsverzoek in te dienen.

Independent Brains onderhield een website waar freelancers op tal van gebieden nieuwe opdrachtgevers konden ontmoeten en informatie konden uitwisselen. Ten behoeve van de website werden dertig medewerkers aangetrokken, maar toch kwam de zaak niet van de grond.

De directie kon na anderhalf jaar de schuld, die was opgelopen tot meer dan een miljoen gulden, niet voldoen waarna het bedrijf in augustus failliet ging. Volgens de Groningse curator Dijkstra telde het bedrijf op dat moment nog maar zes man personeel. "Die heb ik vervolgens ontslagen."

De verdere afwikkeling van het faillissement staat momenteel stil, zolang de directeur niets van zich laat horen. Volgens Dijkstra is er geen contact omdat de directeur geen vast woonadres heeft en telefonisch onbereikbaar is. De curator benadrukt dat op dit moment geen sprake is van enig strafbaar feit.

Deel dit bericht

5 Reacties

edgar

…dan neemt hij INDEPENDENT brain wel heel erg letterlijk.

Mo'riche

Bedrijf failliet, werknemers ontslagen, directeur spoorloos maar de site is nog steeds online. Thema van vandaag (niet lachen) 'De Toekomst'….. Dit verhaal verdient een follow-up.

O. Beex

Best leuk die reacties maar we zijn inmiddels al bijna 10 dagen verder en weet nog steeds niemand waar hij is? Waarom hij gevlucht is etc etc. Emerce maak een reporter vrij en stuur die naar het hoge noorden!

Michiel

Zit zeker een leuk verhaal in, omdat deze man ook achter bArt (ViaNetWorks) zat en daar toch wat geld aan moet hebben overgehouden. Of alleen maar in aandelen betaald? Tja, dan veranderen de zaken snel. Emerce redactie "breaking news" 🙂

independent

Breaking news? Valt wel mee hoor, dat hij achter Bart zat stond al weken geleden op verschillende andere sires. Wat men echter steeds vergeet te melden is dat hij daar weliswaar directeur was, maar dat nooit bekend is geworden hoeveel aandelen hij had in bArt bij de oprichting, laat staan bij de verkoop aan Via.Networks.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond