Deel dit artikel
-

Directeur Schipper verlaat Metrixlab na zes weken

Mede-directeur Fred Schipper vertrekt al na zes weken bij Metrixlab . In goed overleg beeindigen de twee hun werkrelatie, Schipper keert weer terug bij zijn oude werkgever NFO Trendbox . Volgens Schipper is het 'niet ondenkbeeldig' dat er een band ontstaat tussen NFO en Metrixlab.

Het is met name de fase waarin Metrixlab zich nu in bevindt waarover Schipper struikelde. "De functie sloot nu slecht aan. Er zit een nieuwe financieringsronde aan te komen, en daarmee zullen ook vanuit de investeerder mensen het bedijf in stromen, zoals een financieel directeur. Voor een primair op research gerichte zwaargewicht zoals ik is er daarom niet al teveel plaats. Dan moet je niet blijven doormodderen, maar de knoop doorhakken en weggaan."

Volgens Lucas Schröder, marketing director van Metrixlab, bestond er een verschil van ambitie. "Fred kreeg een functie op Europees managementniveau aangeboden, iets dat wij hem niet konden bieden. We zijn een startende organisatie die wel Europa in wil, maar niet binnen enkele maanden." De twee partijen staan nog op goede voet en onderhouden nog nauwe banden, zegt Schröder.

Schipper heeft zijn aandeel van enkele procenten verkocht aan de onderneming. Overigens sluit hij niet uit dat er in de toekomst alsnog een band ontstaat tussen NFO Trendbox en Metrixlab. "Producten van Metrixlab zouden prima uitgebaat kunnen worden door een partij als Trendbox. En Trendbox is nu nog niet nadrukkelijk op het internet aanwezig."

NFO Trendbox wilde Schipper graag weer terug en deed hem daarvoor een goede aanbieding, zegt Schipper. Binnen de directie krijgt hij de functie van directeur Interactief.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond