Deel dit artikel
-

Drie nieuwe businessbloggers in Emerce-netwerk

Emerce is een samenwerkingsverband aangegaan met de businessbloggers Frank Janssen (Frankwatching.com), Erwin Boogert (dekoopman.net) en Yme Bosma (http://www.yme.nl/ymerce/). De blogs passen inhoudelijk goed bij Emerce, en zijn daarmee een aanwinst voor de lezers. Emerce wisselt headlines uit met deze bloggers, en zal op hun blogs de advertentieruimte verkopen op basis van een shared revenue-model.

De advertentieruimte op de site van Emerce wordt verkocht door de interne sales afdeling van uitgever VNU Business Publications. Vanaf vandaag valt daar ook de advertentieruimte op de blogs van Janssen, Boogert en Bosma onder. De overeenkomst met alle bloggers geldt voor een periode van zes maanden. Eerder ging Emerce met Michiel Frackers (www.frackers.com) een soortgelijke overeenkomst aan.

Naast samenwerking met de businesbloggers startte Emerce gespecialiseerde blogs over radio frequency identification (rfid.emerce.nl) en mobile content en marketing (mobile.emerce.nl). Ook zijn er tijdelijke weblogs rond de Emerce Update events, zoals het narrowcasting-seminar op 23 juni aanstaande. Dit past in het streven van Emerce om naast haar website een netwerk van weblogs rond onderwerpen, personen en events te onderhouden.

Frank Janssen (44) startte vorig jaar met Frankwatching.com en wist binnen korte tijd uit te groeien tot een zeer gewaardeerde opinieleider op het gebied van digitale media en marketing. Janssen: “Op Frankwatching heb ik vanaf het begin het experiment gezocht. De samenwerking met Emerce past wat mij betreft prima bij het idee om steeds maar weer grenzen te verleggen. De sterk groeiende belangstelling voor Frankwatching.com brengt ook weer nieuwe uitdagingen met zich mee. Om die reden wordt er dan ook ook hard gewerkt aan enkele nieuwe services voor de (vaste) bezoekers, ik verwacht hiermee eind juni van start te kunnen gaan.”

Erwin Boogert (31) is journalist en houdt daarnaast in zijn vrije tijd meerdere weblogs bij. Een daarvan is dekoopman.net waar nieuws over marktplaatsen en veilingen zoals eBay, speurders.nl en marktplaats.nl verzameld en becommentarieerd wordt. Boogert: “Het domein is nog maar 2,5 maand oud, maar het uitgebreide archief gaat terug tot eind 2003. Behalve een nieuws- en achtergrondsite hoop ik ook dat de site zich ontwikkelt tot een vaste discussieplaats, niet enkel voor bedrijven maar ook kopers en verkopers.”

Yme Bosma (30) is Business Manager Eccky bij Media Republic en houdt meerdere weblogs bij, waaronder yme.nl & panbo.com. Op yme.nl/thoughts becommentarieert hij de ontwikkelingen in het speelveld van technologie, marketing en maatschappij. Via yme.nl/ymerce zal hij dit ook in het Nederlands gaan doen. Bosma: “Het is goed om te zien dat Emerce begrijpt dat het karakter van zowel de nieuwsvergaring als de nieuwsvoorziening (niet alleen) in ons vakgebied sterk verandert. Ik geloof sterk dat de samenwerking tussen weblogs en Emerce kan leiden tot een breder vakinhoudelijk platform met tegelijkertijd meer verdieping en interactie.”

Deel dit bericht

1 Reacties

Barend Velderman

Het zou handig zijn als de links naar de weblogs in een nieuw venster openen omdat het links naar externe sites zijn.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond