Deel dit artikel
-

Drie verdachten Twitter hack aangehouden

Het meesterbrein achter de Twitter hack zou vandaag zijn gearresteerd. Het gaat om een 17-jarige inwoner van Tampa, Florida.

De hackers probeerden via de Twitter accounts van onder meer Apple, Elon Musk, Joe Biden en Barack Obama internetgebruikers zover te krijgen dat ze bitcoins zouden kopen. Daarbij zouden interne Twitter tools zijn gebruikt.

De jongen, wiens naam niet bekend is gemaakt omdat hij minderjarig is, werd aangehouden na onderzoek door het Federal Bureau of Investigation en het Amerikaanse ministerie van Justitie. Er zijn 30 aanklachten tegen hem ingediend.

Ook zijn enkele medeplegers aangehouden, waaronder de 19-jarige Mason Sheppard, ook bekend als Chaewon, uit Engeland, en 22-jarige Nima Fazeli, alias Rolex, uit Orlando, Florida.

Volgens de officier van justitie kwamen de drie verdachten vrij snel in beeld, mogelijk omdat ze hebben geprobeerd om hun bitcoins te verzilveren. Er is zeker 100.000 dollar aan bitcoins buitgemaakt. Bijzonderheden over het onderzoek zijn niet bekend gemaakt.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond