Deel dit artikel
-

DVD-verkoop overheerst bij Amazon

De DVD lijkt de hit te worden van de komende kerst. Amazon verkocht er ruim twaalf miljoen in de maand november, de helft van alle bestellingen waren DVD's. Amazon ziet in een voorlopige analyse van de aankopen dat er dit jaar met name op koopjes gejaagd wordt.

Amazon hanteert sinds begin november een 'Delight-o-meter' op de site, waarin bijgehouden wordt hoeveel items er bij de verschillende Amazon-sites in onder meer de Verenigde Staten, Frankrijk en Engeland zijn besteld. Het bedrijf gebruikt deze resultaten samen met Amerikaans onderzoek van Harris Interactive voor een analyse van het koopgedrag, dit als een vooruitblik op de eindejaarsverkopen die afgelopen weekeinde begonnen.

De hoeveelheid verkochte mobiele telefoons in de maand november is viermaal zo hoog als vorig jaar, zestig procent van de verkochte telefoons heeft een kleurenscherm, meldt Amazon. De meest verkochte items zijn echter DVD's, volgens Amazon zijn de helft van de ruim 24 miljoen verkochte producten DVD's. Dit lijkt verband te houden met de sterke prijsdaling van de spelers, het aantal verkochte spelers steeg met 70 procent ten opzichte van november vorig jaar.

Amazon concludeert ook dat er dit jaar meer aandacht is voor koopjes, zoals boeken met 40 procent korting. Van de duizend Amerikanen die door Harris Interactive zijn ondervraagd zegt 51 procent dit jaar meer op koopjesjacht te zijn dan vorig jaar, eenderde van de ondervraagden zegt te zoeken naar meer waar voor hun geld, zoals bonus-producten en freeshipping.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond