Deel dit artikel
-

Dyson V10 maakt eind aan stofzuigers met snoer

Dyson was er duidelijk over tijdens de presentatie van de nieuwe Cyclone V10 snoerloze stofzuiger: met deze stofzuiger is voor Dyson het eind gekomen aan het tijdperk van stofzuigers met snoer.

Tot nu toe was de snoerloze stofzuiger altijd iets van een apparaat voor ‘erbij’ of niet meer dan een veredelde kruimeldief. Het probleem zat ‘m vaak in de zuigkracht, gewicht en een batterij die lang genoeg meegaat. Met de Dyson Cycloon V10 lijken al die problemen opgelost zijn en Emerce Gear mocht daar voor het eerst tijdens de officiële introductie getuige van zijn.

Niemand minder dan de zoon van James Dyson, Jake Dyson, liet gisteren in Parijs het nieuwe paradepaardje van het Engelse technologiebedrijf zien en ervaren. In een aantal korte demonstraties werd al gauw duidelijk dat het niet slechts om een opwaardering van een nummertje gaat. De V8 was de motor van het laatste model stofzuiger en de V9 werd gebruikt in de Supersonic haardroger.

De V10 digitale motor is ongeveer de helft van het gewicht van de voorganger de V8, slechts 125 gram. Desondanks kan deze 125.000 rotaties per minuut maken. Mede dankzij het 90 graden draaien van het stofreservoir in lijn met de zuigrichting, is de zuigkracht van 120 Air Watt toegenomen tot 150 Air Watt.

In de motor zijn ook paar sensoren terug te vinden om de luchtdruk, hoogte en temperatuur te meten. Dit om ervoor te zorgen dat de v10 bij een hoogte van 300 meter boven zeelevel hetzelfde werkt als 15 meter onder.

Het batterijverbruik is 30% verbeterd en geeft nu een gebruiksduur van 60 minuten. De Dyson V10 is verkrijgbaar in 4 verschillende uitvoeringen: Cyclone Motohead, Cyclone Fluffy, Cyclone Animal en Cyclone Absolute en is verkrijgbaar vanaf €529.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond