Deel dit artikel
-

‘E-commerce heeft baat bij Google Wave-applicaties’

De eerste Google Wave-applicaties zijn alweer gelanceerd, waaronder een van Marktplaats. “In de e-commerce en vooral bij zaken die je niet alleen koopt, daar zie ik zeker mogelijkheden voor Wave”, aldus Richard Osinga van Oberon Interactive, de ontwikkelaar van de applicatie.

Oberon Interactive ontwikkelde, met behulp van de Wave API, een Wavebot voor Marktplaats. Hiervoor werd de Wave API gebruikt.

De gebruiker kan de Marktplaats-bot toevoegen aan zijn contactenlijst. Vervolgens vraagt de bot, door plaatsing van een formulier in Wave, wat de gebruiker zoekt op Marktplaats. De gebruiker vult het formulier in en geeft aan op zoek te zijn naar een auto, in de buurt van Amsterdam, in een bepaalde prijscategorie. De laatste aanbiedingen op Marktplaats, die hieraan voldoen, worden opgehaald en als afzonderlijke resultaten in Wave weergegeven.

Osinga: "Maar dan had je natuurlijk net zo goed naar Marktplaats kunnen gaan. Het belangrijke is, dat je vaak met z’n tweeën zoekt. De gebruiker voegt in Wave bijvoorbeeld een contactpersoon toe, zijn vrouw, en dan zit je, inclusief de bot, in een groep van 3."

Dan wordt het volgens Osinga pas interessant. Google Wave is een communicatiedienst die met weinig andere sites te vergelijken is. Wave is een geavanceerde combinatie van e-mail, chat en samenwerken aan documenten.

Elke aanbieding is in Wave een aparte aanbieding. De gebruikers kunnen daar op reageren. Wanneer een aanbieding niet bevalt, kan deze verwijderd worden. De rest blijft staan, inclusief opmerkingen en commentaar. Zo ontstaat er een soort van hotlist.

"Bij alle aankopen die je niet alleen doet, is Wave handig. In het verleden hebben we vergelijkbare dingen gedaan, waarbij je kon chatten met messenger. Maar dat is puur chat, dan verlies je het overzicht. Met Wave deel je de informatie echt", zegt Osinga.

In eerste instantie is een Wave-applicatie ontwikkeld voor Marktplaats. "Maar ik verwacht, als Wave aanslaat, dat ‘Wave this’ een veelgeziene knop wordt. Bij alles, ook nieuwsartikelen. Nu zie je onder veel sites 10 knopjes om iets toe te voegen aan bijvoorbeeld Facebook of Twitter. Dat is leuk, maar Wave voegt echt iets toe", stelt Osinga.

Osinga zocht met zijn bot op Marktplaats naar Google Wave-invites. Mondjesmaat mogen de paar mensen die donderdag een invite kregen voor de dienst, nu weer zelf invites vergeven aan hun vrienden. "Maar op Marktplaats worden ze nog niet verkocht, voor zover ik heb gezien", aldus Osinga.

Deel dit bericht

4 Reacties

Sandor

ben ook nog op jacht naar een invite 😉

Robin Telgenhof - Topic Travel Vakantiehuizen

Ik ben al wel een slimme linkbuilt strategie tegen gekomen: "Wil je een Wave-invite van me? Plaats dan een link op je website naar die van mij!" 🙂

Markt

Waar is die wave dan te vinden? URL …

jan

@robinNog wel leukere actie dan je trieste site achter je naam plakken in fora

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond