Deel dit artikel
-

eBay opent in Frankrijk

Zonder dat het grote publiek er erg in had opende
veilinghuis eBay donderdag 5 oktober zijn poorten in Frankrijk . Een persbericht volstond om aan te kondigen dat eBay de grootste veilingsite van Frankrijk denkt te worden. Voordat het echter zover is moet het eerst nog een conflict voor de rechter uitvechten.

Frankrijk is na Duitsland en Engeland het derde Europese land waar eBay zich vestigt. Grondlegger van eBay Pierre Omydiar, die een Franse achtergrond heeft, heeft er alle vertrouwen in. Het bedrijf gaat dezelfde strategie toepassen die de afgelopen vijf jaar zo succesvol is gebleken.

De veilingsite moet eerst een gevoel van saamhorigheid kweken onder verzamelaars. Daarna volgt de aanhang onder het grote publiek vanzelf. "eBay is een van de weinige internetbedrijven die winst maken", zei directeur Philippe Fontaine bij de lancering. "Dat willen we graag zo houden en daarom gaan we geen geld verspillen aan onnodige publiciteit." Dit in een verwijzing naar de publicitaire tam-tam van boekengigant Amazon, die vorige maand in Frankrijk opende.

Helaas voor eBay zal het ongevraagd ook wel de nodige publiciteit krijgen omdat het een klacht heeft ingediend tegen de huidige nummer 1 op veilinggebied, iBazar . Dat bedrijf is in 1998 zo sluw geweest om niet alleen de domeinnaam eBay.fr te deponeren, maar ook het merkenrecht te claimen. Toen bekend werd dat eBay naar Frankrijk kwam, speculeerden de media dan ook meteen over een fusie met iBazar. Maar volgens eBay is een samenwerking nooit aan de orde geweest, noch met iBazar, noch met de Aucland , momenteel het tweede online veilinghuis van Frankrijk. Een ding is duidelijk: de strijd is geopend. Op alle fronten.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond