Deel dit artikel
-

eBay toont belangstelling voor problematisch Sotheby’s

Een prachtig voorbeeld van de fusie tussen de oude en de nieuwe economie: Online veilinghuis eBay wil het traditionele Sotheby's overnemen voor 3,8 miljard gulden. Beide bedrijven hebben overigens nog niet bevestigd of de overeenkomst daadwerkelijk getekend gaat worden, zo schrijft de Britse krant The Independent.

eBay slaat toe op het moment dat Sotheby's in de problemen zit. Enkele grootaandeelhouders en topmanagers stapten deze week op, wat het bedrijf stuurloos maakte. "Niemand weet wat er moet gebeuren", vertelde een ingewijde de Britse krant. "Ze zijn zelfs bang om de telefoon aan te nemen."

eBay, opgericht in 1995, is op basis van de slotkoers van vrijdag bijna 20 miljard dollar waard. Ruim zestien keer zoveel als het 256 jaar oude Sotheby's.

Reden voor het opstappen van de managers is juridische malaise. Zowel Sotheby's als concurrent Christie's hebben de belangstelling gewekt van de justitie in Groot-Brittannië, de Verenigde Staten en Australië. De twee traditionele veilinghuizen worden beschuldigd van gebruik van te hoge commissiebedragen. Christie's heeft toegezegd mee te werken aan een onderzoek, wat de druk op Sotheby's opvoert.

Bron: The Independent

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond