Deel dit artikel
-

EC-Gate bouwt mobiele B2B-handelsplaats

De Nederlandse Business-to-Businessbouwer EC-Gate verplaatst de inmiddels bekende B2B-pleinen naar het draadloze platform. De Nederlandse bouwbranche is de eerste die hiervan profiteert. Met behulp van Ericsson en Telfort gaat de mobiele tak van EC-Bouw van start, een community waarmee fabrikanten, handelaren en bouwbedrijven on-line zaken met elkaar kunnen doen.

EC-Gate noem EC-Bouw laagdrempelig omdat de deelnemende bedrijven geen forse investeringen hoeven te doen in hard- en software. EC-Gate zelf kreeg twee weken geleden een investering van ruim tien miljoen dollar , waarmee een project als EC-Bouw gefinancierd kan worden.

Met de introductie van EC-Bouw mobiel kunnen de genoemde gebruikers op ieder moment, op welke lokatie dan ook, gebruik maken van de diensten van EC-Bouw. Met behulp van een palmptop in combinatie met een mobiele telefoon of met behulp van een WAP-telefoon heeft de gebruiker dezelfde mogelijkheden als het gebruik via een PC met vaste telefoonverbinding. Om toegang te krijgen, zullen bouwbedrijven een abonnement moeten afsluiten op het netwerk. Tot nu toe waren de bij EC-Bouw aangesloten bedrijven afhankelijk van een locatie met vaste telefoonaansluiting.

Deel dit bericht

1 Reactie

Marcel Noordman

Dit is nu een mooi voorbeeld hoe mobiel internet kan leiden tot aan de ene kant besparingen op bedrijfskosten en aan de andere kant creatie van nieuwe business en omzet aan de andere kant. Aan de kosten kant zien we bij een voorbeeld als EC-bouw dat er veel minder tijd nodig is een order af te roepen, een foutieve order te wijzigen of een acuut tekort aan te vullen. In de huidige situatie betekent dit: of laten lopen en met tekorten zitten c.q. de verkeerde spullen geleverd krijgen of een loopje naar de dichtsbijzijnde telefoon, verstoring van de arbeidsgang etc. Je ziet hier een mooie combinatie van tijd en plaats (hier en nu) waar mobiele (WAP) diensten zich prima voor lenen. Aan de omzet kant is het bedrijf EC-gate een mooi voorbeeld van een nieuwe rol die in de waarde keten van de bouwindustrie is ontstaan. Verder kan je verwachten dat als drempels tot kopen lager komen het volume zal toenemen. Een beetje het Albert Heijn effect bij langere openingstijden. Helaas zullen de meeste back-office systemen die dit soort orders m,oeten verwerken nog niet met elkaar kunnen praten zodat daar nog een flinke integratie inspanning nodig zal zijn om de voordelen volledig uit te kunnen nutten. Meer info over de toepassing van WAP en mobiel internet zijn te vinden op http://www.wapworld.nl MN

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond