Deel dit artikel
-

ECI weer in Nederlandse handen

Het Duitse mediaconcern Bertelsmann heeft het bedrijfsonderdeel Direct Group Benelux verkocht aan het Nederlandse Clearwood. In Nederland vallen onder Direct Group de boekenclub ECI en webwinkel Cosmox. Clearwood gaat hiermee de ‘concurrentie aan met Bol.com’.

ECI komt hiermee weer in Nederlandse handen. Investeringsmaatschappij Clearwood bestaat uit vijf Nederlandse ondernemers die goede mogelijkheden zien voor de boekenclub. Ton Cieraad en Joost de Koeijer zullen per direct plaatsnemen in de directie. Volgens Cieraad heeft online de toekomst: "Het is een belangrijke poot. Internet is een schot voor open doel. We zijn niet een directe concurrent, we hebben een eigen identiteit, maar voor een deel gaan we de concurrentie wel aan met Bol.com."

ECI boekte over 2007 een online omzet van 30 miljoen euro. Volgens de huidige algemeen directeur, Oktay Erciyaz, is 2008 een uitstekend jaar geweest voor de internethandel: "Ten opzichte van 2007 is het aantal online bestellingen bij ECI met 25 procent toegenomen." Cieraad; "Het internet is één van onze speerpunten, daar gaan we meer op inzetten.  Op dit moment weten we nog onvoldoende hoe we dat precies gaan doen. Binnenkort weten we daar meer over." Deze plannen worden naar verwachting in februari gepresenteerd.

Het Duitse mediaconcern Bertelsmann zette het bedrijfsonderdeel te koop omdat de boekenclubs niet voldoende bijdroegen aan de winst. Cieraad; "Je moet het relatief zien. Bertelsmann zit primair in de grote bedrijven. De boekenmarkt is meer een nationaal gebeuren. Vanuit Bertelsmann gezien hebben zij gelijk. Zij denken in miljarden, wij denken in miljoenen. Het is voor ons een heel mooi bedrijf."

ECI is de enige speler in Nederland die boeken onder de vaste boekenprijs mag aanbieden. De boekenclub is de enige speler die haar klanten via verschillende kanalen bedient; winkels, internet en catalogus.

Het overnamebedrag wordt niet bekend gemaakt.

Bron foto: lime’monkey (CC)

Deel dit bericht

2 Reacties

Sebastiaan

Iedere boekenclub mag toch korting bieden?

Frits Hek

Eindelijk wordt die arrogante bol.com aangepakt!

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond