Deel dit artikel
-

Eerste winst voor TIE Holding

TIE Holding heeft voor het eerst sinds de beursgang in 2000 netto-winst behaald. De winst kwam over het fiscale eerste kwartaal kwam bij een dalende omzet uit op 122.000 euro. TIE denkt ook over geheel 2004 winst te maken. Toch is het niet alleen goud dat er blinkt. Het bedrijf kampt namelijk met een negatief eigen vermogen van 7,6 miljoen euro. Ook is de toekomst voor de lange termijn nog niet veiliggesteld.

TIE dat in 1987 werd opgericht is gespecialiseerd in integratie-software voor bedrijven en zag de omzet in het eerste kwartaal dalen tot 2,1 miljoen euro. Dat is een daling van maar liefst 36 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Ook Tie merkt dat klanten nog steeds voorzichtig zijn met investeren.

Dick Raman, de hoogste man bij TIE,  toonde zich in een persbericht tevreden over de operationele gang van zaken binnen het bedrijf: “In september 2003 hebben we ons als doel gesteld om TIE weer goed op de rails te krijgen en een positief netto-resultaat te behalen. Dit hebben we bereikt in het eerste kwartaal. We zien een groeiende belangstelling voor de producten en diensten van TIE. Hierdoor moeten we in staat zijn om onze omzet te vergroten zodra de marktomstandigheden verbeteren.”

Verder zegt TIE zijn toekomst op de lange termijn veilig te willen stellen door de langlopende schulden zo veel mogelijk terug te dringen. De discussie daarover met schuldeisers duurt onverminderd voort. Het bedrijf uit Hoofddorp heeft nog een langlopende schuld van 3,1 miljoen euro. Het terugdringen daarvan zal waarschijnlijk gebeuren door de uitgifte van een obligatielening en de uitgifte van nieuwe aandelen. De kaspositie was aan het eind van het eerste kwartaal 233.000 euro.

 

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond