Deel dit artikel
-

Egg dringt verlies terug

De kwakkelende Britse internetbank Egg heeft het verlies over het eerste halfjaar van 2004 weten terug te brengen tot 4 miljoen Britse pond. In het eerste halfjaar van vorig jaar was dat nog een verlies van 23 miljoen Britse pond. De bank lijkt daarmee een doekje te hebben gevonden voor het bloeden.

In het tweede kwartaal van 2004 boekte Egg een nettowinst van 1 miljoen Britse pond. In het Verenigd Koninkrijk werd volgens Egg zelfs een winst gemaakt van 35 miljoen pond. Het aantal klanten van Egg nam toe met 292,000 tot bijna 3,5 miljoen klanten.

Inmiddels heeft Egg de eerste stappen genomen om zich volledig terug te trekken uit de Franse markt. Daar wordt nog steeds fors verlies geleden. In 2001 kocht Egg de Franse internetbank Zebank. Egg wist in Frankrijk nooit winst te maken.

Begin 2004 werd Egg door meerderheidsaandeelhouder Prudential ineens te koop gezet. Door de aanhoudende verliezen in Frankrijk wilde niemand de bank kopen. Maar nu inmiddels is aangekondigd dat de Franse activiteiten zullen worden beeindigd hebben volgens Britse kranten de Amerikaanse zakenbank JP Morgan en de Royal Bank of Scotland interesse getoond. 

Aanvankelijk wilde Egg zelf op zoek gaan naar een strategische partner, maar die plannen werden doorkruist toen Prudential bekendmaakte dat het van Egg afwilde. Volgens de baas van Egg, Paul Gratton, zijn het daarom moeilijke maanden geweest voor Egg.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond