Deel dit artikel
-

Electronic Arts zet ook in op mobiele games

Speluitgever Electronic Arts gaat fors inzetten op mobiele games. Daarvoor heeft het een overeenkomst gesloten met het Schotse mobiele entertainmentbedrijf Digital Bridges. Bedoeling is dat Digital Bridges veel meer games van Electronic Arts geschikt maken om te spelen op de mobiele telefoon. Een van de games waarvan in ieder geval een mobiele variant komt is het populaire spel The Sims.

Analisten houden er rekening mee dat tegen 2009 220 miljoen mensen regelmatig een spelletje zullen spelen op hun mobiele telefoon. “Steeds meer mensen willen gamen terwijl ze niet achter hun pc zitten,” aldus Gerhard Florin, van Electronic Arts tegenover de BBC.

Door met Digital Bridges samen te werken hoopt Electronic Arts meer kennis te krijgen van het ontwikkelen en distribueren van spelletjes op mobiele telefoons.

De spelletjesgigant maakt al versies van zijn grote spelen voor devices als de GameBoy Advance. Ook is het van plan om versies te maken voor consoles als Sony’s PSP and Nintendo’s DS. Steeds meer spelletjesmakers beginnen zich te realiseren dat mobiele games een lucratieve markt vormen. Nu Electronic Arts met zijn spelletjes ook mobiel gaat, hebben Nederlandse bedrijfjes als Overloaded en Luna Games er weer een concurrent bij. 

Deel dit bericht

1 Reacties

mawa

ik wil hem hebben

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond