Deel dit artikel
-

Elon Musk wil X gebruiker een ‘bescheiden bedrag’ in rekening brengen

Elon Musk wil alle X gebruikers verplichten een maandelijks bedrag te betalen. Dat vertelde hij tijdens een livestream met de Israëlische premier Benjamin Netanyahu. Maar zoals wel vaker bij Musk, is het de vraag of hij dat plan doorzet. Het nieuws werd door Amerikaanse media nauwelijks opgepikt, laat staan serieus genomen.

Musk zei eerder deze maand dat de advertentie-inkomsten van Twitter in de VS met 60 procent waren gedaald. Dat zou de schuld zijn van burgerrechten- en consumentenorganisaties die druk uitoefenen op grote merken.

Doch de belangrijkste reden voor een kleine bijdrage zou zijn om enorme legers bots te bestrijden. Het zou dan voor bots veel moeilijker worden om een nieuw account te maken.

Dat het plan voor betaalde toegang averechts werkt, blijkt eigenlijk al uit het geringe succes van Premium X, voorheen Twitter Blue geheten. Dat lijkt al helemaal niet van de grond te komen. Naar verluidt hebben 680.000 mensen zo’n abonnement, een zeer gering deel van de 550 miljoen gebruikers die Musk claimt.

Daar komt bij dat maar weinig sociale netwerken abonnementen verplicht stellen en de kans bestaat dat gebruikers massaal vertrekken.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond