Deel dit artikel
-

Emexus: sms-dienst voor boeren

Mobiele dienstverlener Emexus gaat de sms-alerts van vakblad Boerderij verzorgen. De sms-alertdienst is speciaal gericht op agrariërs. Het gaat om drie verschillende diensten. Zo houdt een sms-alert varkensboeren dagelijks op de hoogte van de actuele varkensprijzen en buitenlandse varkensnoteringen, wordt een sms-alert verstuurd voor melkquota en kunnen tuinders zich abonneren op een wekelijkse sms-dienst met de aardappel- en uienprijzen.

De aangemelde boeren ontvangen op het land, in de stal, thuis of onderweg de prijzen per sms zodra de dagprijs is vastgesteld. Inmiddels hebben ruim 1000 varkensboeren zich volgens Emexus aangemeld voor de dienst. Initiatiefnemer Boerderij mocht onlangs een prijs voor het concept in ontvangst nemen, aldus Emexus. 

“Het succes van de varkensalert toont aan dat sms een goed medium is om mensen tijdens hun werk te ondersteunen met actuele, gepersonaliseerde informatie. Het bewijst ook dat sms niet alleen interessant is om in te zetten om jongeren te bereiken, maar juist ook volwassenen. De content van de agrarische sms-alerts komt tegemoet aan een concrete behoefte van boeren en kan direct worden ingezet bij de handel van de dag,” aldus Frans van Hulle van Emexus.

Eerder startte Emexus al een dienst voor apotheken. Die waarschuwen hun klanten middels sms-berichten voor alarmerende bijwerkingen van bepaalde geneesmiddelen. De door Emexus ontwikkelde dienst is met name bedoeld voor chronisch zieke patiënten. Om gebruik te maken van de gratis dienst kunnen cliënten zich aanmelden bij hun service apotheek.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond