Deel dit artikel
-

Emotionele Gates ‘logt uit’

Bill Gates beleefde vrijdag zijn laatste werkdag bij het softwarebedrijf. Zijn 33-jarige carrière bij Microsoft sloot hij af met tranen en een speech.

Gates gaf in zijn afscheidsspeech toe dat Microsoft in de loop van de tijd enkele steken had laten vallen en nog steeds niet perfect was. Maar hij voegde daar ook aan toe dat er geen dag in zijn leven is dat hij niet denkt aan de geweldige dingen die het softwarebedrijf doet.

Dat is te lezen in een artikel van journalist Todd Bishop van de krant Seattle Post Itelligencer.

Gates keek positief terug op de voorsprong die het bedrijf had op het gebied van grafische gebruikersinterface. Maar hij erkende ook dat Microsoft te laat was op het gebied van internet search en online adverteren. “Het gebeurt. Liever niet, maar het gebeurt.”

Hij doelde hiermee op de strijd met Google om terrein te winnen op de internet search-markt. Hij sprak hierbij optimistisch over de kansen van Microsoft met de huidige ontwikkelingen binnen het bedrijf.

De laatste woorden van een hoorbaar aangedane Gates voor zijn pensioen officeel begon, zijn terug te luisteren op de weblog van Bishop.

Ook Microsoft laat het moment niet voorbijgaan en komt met een mooie terugblik en een kijkje in wat de toekomst kan brengen.

De Amerikaan is met pensioen en doet afstand van ‘zijn’ Microsoft Voorlopig blijft hij nog wel bestuursvoorzitter van het softwarebedrijf, maar zijn vroegere functies van ceo en chief software architect zijn al geruime tijd overgedragen aan respectievelijk Steve Ballmer en Ray Ozzie. Zij zullen nu de zaak zonder Gates moeten draaien.

Gates gaat zich actiever bezighouden met zijn charitatieve organisatie, de Bill & Melinda Gates Foundation, maar zal zo af en toe Microsoft nog met een bezoekje vereren.

Deel dit bericht

4 Reacties

Hester

Dag Bill…

Tim Bijlsma

Chill Bill

Ron Tuijnman

Tja, je kunt veel kritiek op Bill en zijn Microsoft hebben, maar het is voor een groot deel aan hem en zijn MS te danken dat de computer nu ook voor de gewone man gemeengoed is. Waar bepaalde vruchtenmerken vooral lijken te zijn voorbehouden aan de happy-few, bracht Bill de PC bij de mensen thuis. Met fouten, met bugs, met een commerciele achtergrond, met virusgevaar, met lekken, met tekortkomingen, maar wel bereikbaar. Jammer dat MS met Vista de plank zo afschuwelijk mis heeft geslagen: een stuitend duur en volstrekt overbodig product dat niets toevoegt aan het populaire XP. Misschien dat MS ook leert van deze marketingblunder en Windows 7 weer betaalbaar maakt voor de gewone man. Want dat is het dat MS groot heeft gemaakt: bereikbaarheid en beschikbaarheid…

Konis

@ Ron Tuijnman: Uch! I rest my case…

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond