Deel dit artikel
-

EU: Bol.com mag uitbreiden in Scandinavië

De Europese Commissie gaat akkoord met de samengang van boekwinkel Bol.com met het Scandinavische Bokus.com . Hierdoor ontstaat de grootste Europese boekhandel op het Internet. Bol deed al zaken in zes landen, met de fifty-fifty overeenkomst komen daar nu de vier Scandinavische landen bij. Bokus behoort tot de Zweedse KF Mediagroep.

In maart kocht Bol.com al de vijftig procent aandelen van Bokus, maar door de omvang van de deal moest bekeken worden of de positie van de nieuwe combinatie niet teveel een monopoliepositie zou worden. Ook verder vond de commissie de condities waaronder de fusie plaatsvindt in orde. Bij het bedrijf werken nu meer dan 1250 mensen (400 van Bol Europa en 850 van Bokus). De omzet over 1999 in Zweden bedroeg 1,2 miljard Zweedse kronen, ofwel zo'n Bol heeft verder nog vestigingen in Azië. Het bedrijf wil nu zo snel mogelijk naar de beurs van Frankfurt.

Bokus begon in 1997 als boekensite voor Zweedse studenten en specialisten, en groeide later uit naar Denemarken, Finland en Noorwegen. Nu heeft de winkel meer dan 200.000 geregistreerde klanten, en is in alle vier de landen marktleider. De winkels zullen binnenkort onder de Bol-vlag een herlancering krijgen.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond