Deel dit artikel
-

Explainer DC opent kantoor in? Ghana?

Het Amsterdamse bureau Explainer DC start op 23 mei een nieuwe vestiging in Accra, de hoofdstad van Ghana. Ghana is politiek stabiel, heeft een gunstig economisch klimaat en is klaar voor het internet, hetzij op een aangepast niveau, zegt het bureau als motivatie voor de niet voor de hand liggende keuze. Directeur Ronnie Overgoor noemt het 'ideëel ondernemen'.

Voor Explainer DC-ceo's Stef Heutink en Ronnie Overgoor is de keuze allesbehalve vreemd en juist weloverwogen en verantwoord. Idealisme en gezond zaken doen in e-business gaan uitstekend samen, en dat is wat het bedrijf in Ghana voor ogen heeft, zo zeggen zij. Een oom die als missionaris werkte in Ghana, wekte de nieuwsgierigheid van Overgoor: "Ik wil al langere tijd graag iets in Afrika doen. Maar ik had atijd een directeur boven me, die me meewarig aankeek bij deze plannen. Nu ben ik zelf directeur en kon ik de plannen uitvoeren."
De stap naar Ghana moet dan ook niet gezien worden als pr-stunt of een zoektocht naar goedkope arbeidskrachten, zegt Overgoor. "Het sociale aspect is cruciaal. De tijd is rijp voor dit soort idealisme, helemaal als het ook nog zakelijk vormgegeven kan worden." Behalve arbeidsplaatsen voor Ghanezen krijgen leerlingen ook de mogelijkheid om iedere vrijdag in het kantoor te komen internetten.

Dit artikel is voor premium abonnees . Log in of meld je aan!