Deel dit artikel
-

Explosieve groei voor mobiele variant van eBuddy

De mobiele versie van de Amsterdamse chatdienst eBuddy is sinds de lancering in juni vorig jaar meer dan 5 miljoen keer gedownload. Per maand verwerkt eBuddy meer dan een miljard berichten van de 2 miljoen maandelijkse mobiele gebruikers.

Dat meldt het bedrijf vrijdag.

Gebruikers van de dienst kunnen inloggen op MSN en Yahoo Messenger, AIM, Google Talk en MySpace. De dienst is zowel beschikbaar voor de pc als mobiel. Voor de pc, waar geen extra software hoeft te worden geïnstalleerd, kent de dienst 16 miljoen unieke gebruikers per maand.

De grote stijging bij eBuddy kan deels liggen in het feit dat ze weinig concurrentie heeft. Meebo.com komt in de buurt, maar heeft geen verdienmodel en ook geen mobiele variant.

De mobiele variant van eBuddy kent twee versies, een browservariant voor de mobiel en een java-versie (J2ME). Voor die laatste is nu ook de eBuddy ID beschikbaar waarbij gebruikers voor al hun IM-accounts een enkele log-in kunnen gebruiken.

Nu steeds meer mobiele internetters gebruik maken van een flat fee-abonnementen hoeven ze zich geen zorgen meer te maken om hoge afrekeningen voor Gprs- of Umts-gebruik.

Volgens Jan-Joost Kraal, eBuddy’s vice president van mobiel, zal het mobiel internetgebruik alleen nog maar stijgen. "Met een gemiddelde log-in van 30 keer per maand per gebruiker, is eBuddy natuurlijk een genoeg reden voor een flat-fee databundel bij de providers." Daarmee hoeven de gebruikers zich geen zorgen te maken over onverwacht hoge maandafrekeningen voor Gprs- of Umts-gebruik.

Tot nog toe komt het grootste deel van de gebruikers uit Europa. In april opende eBuddy een kantoor in de Verenigde Staten om daar de lokale markt te bewerken.

Deel dit bericht

1 Reacties

Frank

Qua concurrentie kan Nimbuzz ( http://www.nimbuzz.com/ ) goed meekomen. Chatten en bellen met MSN, Google Talk, Skype, zowel vanaf PC, mobiel en web. Verder ook chatten met AIM en Yahoo. Mobiele clienten zijn beschikbaar via J2ME, Symbian en Windows Mobile.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond