Deel dit artikel
-

Faillissement Letsbuyit voorlopig van de baan

De vier miljoen is op tafel, een faillissement is daardoor voorlopig van de baan voor Letsbuyit.com. Vanochtend trokken de bewindvoerders de aanvraag tot faillissement in. Begin februari zal bekeken worden of het bedrijf er ook in slaagt aanvullende financiering te vinden. Bewindvoerder Paul Schaink: "Het gaat nog heel spannend worden, maar de vooruitzichten zijn hoopvol." Het Duitse Kimvestor zou vijftig miljoen euro hebben toegezegd.

31 januari loopt in principe de deadline af die Schaink gesteld heeft voor het vinden van nieuw kapitaal. Die deadline kan enige dagen vooruitgeschoven worden. Nu hebben bestuursleden John Palmer en Rolf Hansen kapitaal gevonden bij het Duitse Kimvestor en de bestaande investeerders. Volgens Palmer heeft Kimvestor zich ook gecommiteerd voor een volgende ronde.

Voor die nieuwe ronde heeft bewindvoerder Schaink geen bedrag opgegeven aan Letsbuyit: "Er zijn financiele afspraken gemaakt, en die moeten leiden tot winstgevendheid van het bedrijf. Er wordt een bedrag van veertig miljoen euro genoemd, maar we laten aan het bestuur over hoe hoog dat bedrag daadwerkelijk wordt."

Volgens de Financiele nieuwsdienst zegt topman Kim Schmitz van Kimvestor dat Letsbuyit na een reorganisatie over anderhalf jaar break even moet kunnen draaien. Schmitz zou vijftig miljoen willen investeren.
In de aanloop naar winst moeten dan wel vier van de veertien vestigingen in Europa gesloten worden. De Nederlandse vestiging zal naar verwachting blijven draaien. Volgens Schmitz blijft Letsbuyit onafhankelijk, en behoudt het zijn notering aan de Neuer Markt in Frankfurt. Grootaandeelhouders als het Duitse TV-Kanaal Prosieben zouden in een volgende financieringsronde willen participeren, terwijl zij eerst aangaven dat voor hen de investeringslimiet bereikt was .

Letsbuyit heeft op eigen verzoek wel een voorlopige curator aangesteld, die de schulden moet afhandelen. De curator is ondertussen aangesteld door de rechtbank van München, waar de Duitse vestiging van Letsbuyit ligt.

Ook Schaink benadrukt dat de kosten voor een reorganisatie en de voldoening van de schuldeisers ook voldaan moeten worden. Pas daarna kan het bedrijf weer serieus gaan draaien. "Het wordt nog heel spannend, maar dit is in ieder geval hoopvol."

Deel dit bericht

2 Reacties

Sjaak

Lijkt me ook niet zo gek dat ze aan de rand van het faillissement staan als binnen het management al salarissen uitbetaald worden van rond de 40.000 dollar per maand, JA inderdaad PER MAAND ik hoor u denken, is dit een grap, nee helaasniet, dus als ze het nodig vinden om alleen maar geld in eigen zak te steken i.p.v. in het idee dan vind ik dat ze geen bestaansrecht hebben ! Maar goed benwel blij dat ze nog even doorgaan want dan is er nog een kans dat ik mijn geld nog is een keer terug krijg ! (probleem speelt pas sinds september vorig jaar) Ja ik heb hier enige frustraties ten toon gespreid !

Piet

Dit is pas een prestatie! 56 miljoen euro ophalen voor een idee dat in de praktijk al bewezen heeft niet succesvol te zijn. Petje af voor de mensen die dit geregeld hebben. Ik ben erg benieuwd naar het plan dat de investeerders is gepresenteerd… Piet

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond