Deel dit artikel
-

FBI volgt Duitse hacker

Een Duitse hacker, die opereert onder de naam Mixter, wordt ervan verdacht het brein te zijn achter de hacks van de afgelopen week. De FBI heeft inmiddels een onderzoek gestart. Ondermeer Yahoo, CNN, Amazon en Etrade werden slachtoffer van grote hacks. Onderzoekers van de Yankee Group schatten dat de verliesposten voor de hacks zo'n 1,2 miljard gulden bedragen.

Het is overigens niet waarschijnlijk dat Mixter zelf achter de aanslagen zit. Wel is hij schrijver van het programma Stacheldraht (prikkeldraad), waarmee de aanvallen gepleegd werden. Op zijn site heeft hij echter ook al een handleiding voor bedrijven gezet, ewaarmee zij aanvallen kunnen afweren.

Mixter, volgens Der Spiegel een 20-jarige student uit Hannover, stuurde zondag een e-mail naar het Duitse persbureau DPA. Hij ontkent dat hij iets met de aanvallen van de afgelopen dagen te maken heeft. Hij erkent wel dat hij programmeur is van een programma dat bij de aanvallen is gebruikt, maar dat niet het Stacheldraht-programma betreft. Volgens Mixter is dat programma afkomstig van een andere Duitse hacker die zich Randomizer noemt.

De kosten voor het stilleggen van de sites heeft de bedrijven in ieder geval inkomsten gekost, zegt de Yankee Group. In de 1,2 miljard dollar zijn echter ook de kosten voor de genomen maatregelen opgenomen.

Deel dit bericht

1 Reacties

Richard Lamb, E-commerce.nl

Kijk maandagavond 14 februari naar NOVA. Daar zit een reportage in waar ik zojuistde opnamen voor heb gemaakt. Richard Lamb, E-commerce.nl

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond