Deel dit artikel
-

Feeder business: slim of slinks?

Succesvolle bedrijven werken als een magneet. Talloze ondernemers kruipen met een eigen product of dienst aan tegen 'topscorers' als eBay, Apple en Google. Er is al een naam voor: 'feeder business'. Vaak uitermate inventief, soms ook ronduit crimineel. Dit verhaal verscheen in het augustus/september nummer van Emerce magazine en was alleen voor abonnees beschikbaar.

Wanneer eBay zou omvallen, stort een complete economie in. Zo kunnen Amerikaanse bedrijven als AuctionDrop, ExpressDrop, iSoldIt, AuctionFrog, Baylisters.com, Auctionwagon en Quickdrop hun deuren sluiten, en hetzelfde geldt voor DropShop uit Duitsland. Allen fungeren als hulpdienst voor mensen die producten via eBay willen verkopen, maar die niet zo goed overweg kunnen met de verkoopmethoden, of die geen zin hebben om zich bezig te houden met het verkoopproces. Tientallen bedrijfjes hebben zich op deze markt gestort, getuige een overzicht bij AuctionBytes.com.

AuctionDrop startte begin vorig jaar met een vestiging in San Carlos in Californië en heeft inmiddels vijf locaties waar mensen goederen kunnen afgeven voor verkoop via eBay. Een medewerker van AuctionDrop taxeert de boel, zorgt eventueel voor een foto, zet het product te koop op de veilingsite en verzorgt bij verkoop ook de verzending. De klant krijgt vervolgens de opbrengst, minus een percentage aan commissie (zie ook kader ‘Verdienen’).

In een jaar tijd verkocht AuctionDrop achttienduizend items via eBay en betaalde het zijn klanten 1,3 miljoen dollar uit. Eerder dit jaar kreeg het bedrijf een investering van 825 duizend dollar van Mobius Venture Capital, en recent sloot AuctionDrop een overeenkomst met koeriersdienst UPS, waardoor het zijn dienst ook beschikbaar maakt via de winkels van UPS. Daarmee wordt het bereik stevig uitgebreid, aangezien UPS maar liefst 3400 winkels heeft in de Verenigde Staten.

AuctionDrop en consorten schurken met hun diensten aan tegen een groot bedrijf. Feeder business wordt het inmiddels genoemd, bedrijven die zich ‘voeden’ op de activiteiten van andere bedrijven. Ze zien een bedrijf of een product als een platform voor de eigen activiteiten. Op basis hiervan komen ze zelf met een nieuwe dienst (zoals AuctionDrop), een aanvullend product (frontje voor de mobiele telefoon), of ze gebruiken het ‘platform’ om te verkopen. Of juist om de boel op te lichten.

De eerste categorie is in Nederland nog weinig terug te vinden. “Er zijn nog geen bedrijven die in Nederland op eBay verkopen op een manier zoals AuctionDrop”, zegt Oscar Diele, verantwoordelijk voor marketing bij eBay Nederland. “Er zijn wel partijen die ons benaderen met soortgelijke modellen. We kunnen ze alleen adviseren over hoe ze via eBay kunnen verkopen, maar verder gaat onze bemoeienis niet.”

Service
Met de traditionele aandacht die er in de Verenigde Staten is voor service, slaat aanvullende dienstverlening daar sneller aan. Wat is er in Nederland dan wél waar te nemen aan dienstverlenende feeder businesses? Groter dan Kranten.com hebben we het hier nog niet beleefd. Op basis van de diverse krantensites bouwde Kranten.com eind jaren negentig een nieuw bedrijf dat internetters een handig overzicht bood van nieuwskoppen. De uitgevers van kranten zagen in Kranten.com geen aanvullende dienst, maar een regelrechte concurrent. De poging om het bedrijf via juridische weg de nek om te draaien, lukte echter niet. Daarna besloot uitgever PCM (de Volkskrant, NRC) op marketinggebied samen te werken met Kranten.com.

Ook Jaap.nl kwam naar de zin van het ‘voedende’ bedrijf te dicht in de buurt. Deze site over wonen liet bezoekers ook speuren in de database van Funda.nl, de site met woningen van bij de NVM aangesloten makelaars. Na enige juridische dreiging van de kant van Funda.nl besloot het driekoppige Jaap.nl de zaak anders aan te pakken. Het ontwikkelde een zoekmachine die op de sites van NVM-makelaars zoekt naar het woningaanbod. Daarmee is het aanbod nagenoeg identiek aan dat van Funda.nl, dat uit dezelfde bron put, aldus Jaap.nl.

“We hebben nog geen reactie gehad van Funda”, zegt Jaap Stelwagen, mede-oprichter van Jaap.nl en Yawi.nl, de white label-variant van Jaap.nl. Op basis van uitspraken over databankenrecht verwacht Stelwagen niet dat hij met zijn bedrijf opnieuw wordt teruggefloten, ditmaal door afzonderlijke NVM-makelaars. “Makelaars protesteren nog niet, ze melden zich juist aan, tot op heden 284 in totaal.”

Rondom Google gebeurt in Nederland ook het een en ander. Zo is er Soople.nl, opgezet door Floris Rost van Tonningen (voorheen IEX.nl, nu Startphone). Hij verzamelde op deze site alle zoekmethoden en trucs die Google biedt. Het idee was niet direct om er geld mee te verdienen, maar bezwaar daartegen was er niet. Omvangrijker is de feeder business die zich bezighoudt met reclame op Google. De zoekmachine stelt adverteerders in staat om zelf via de site campagnes te plannen, maar talloze bureaus voor zoekmachinemarketing hebben die taak op zich genomen voor hun klanten.

Ook Ilse, de grootste portal van Nederland, vormde een stimulans voor dergelijke bedrijven. Zo fungeerde het als eerste opdrachtgever voor het bureau CheckIt, aldus Bert Wiggers, verantwoordelijk voor Startpagina bij Ilse Media. Andere partijen die zich met aanvullende diensten rond Ilse hebben geschaard, uitgezonderd toeleveranciers, kent hij echter niet.

iPod
Feeder businesses grijpen eerder naar een product dan naar een dienst als uitgangspunt. Geen wonder, het is gemakkelijker om een toevoeging te bedenken op een product dan op een dienst. Zo richt het Amerikaanse Griffin Technologies zich sinds 1992 op de markt voor Apple-accessoires. Het is onder meer leverancier van de iTrip, een apparaatje dat na inpluggen op de iPod fungeert als een FM-tuner.

Griffin is overigens niet alleen met zijn inhaken op de creaties van Steve Jobs & co. Bij de Apple Store is een reeks aan producten te zien die zijn ontworpen voor de iPod, zoals een afstandsbediening, een ‘iPod world travel adapter kit’, luidsprekers en uiteraard het onvermijdelijke draagtasje. “In de gevallen waarin we toegang geven tot Apple-technologie, met name de connector, zijn we ook nauw betrokken bij de ontwikkeling van het accessoire”, vertelt Jurriaan Trommels van Apple Nederland. “We zijn natuurlijk gebaat bij elke uitbreiding van het iPod-platform, omdat het de iPod zelf aantrekkelijker maakt. Daarnaast profiteren we van de directe verkoop van deze producten via de Apple Store.”

Ook wanneer het gaat om een feeder business rond een product, blijkt Nederland niet rijkelijk bedeeld te zijn. Er zijn maar weinig partijen die accessoires ontwerpen voor consumentenelektronica. Dat is opmerkelijk, aangezien Philips in potentie toch een aardige voedingsbodem is. Wie het assortiment van het elektronicaconcern echter onder de loep neemt, moet echter constateren dat het aantal accessoires voor Philips-producten beperkt is.

“Er zijn inderdaad maar weinig accessoires beschikbaar voor onze producten”, weet ook Philips-woordvoerder Janneke van Herwaarden. “Ons uitgangspunt is dat het product zo compleet mogelijk moet zijn. De klant moet er meteen optimaal gebruik van kunnen maken. Mochten er accessoires nodig zijn, dan leveren we die gelijk mee met het product.” Wie geen behoefte heeft aan de extra’s, of wat op de prijs wil besparen, kan in sommige gevallen ook een ‘uitgekleed’ product aanschaffen, om naar wens later de accessoires erbij te kopen. Deze los verkrijgbare accessoires levert Philips zelf, aldus Van Herwaarden.

Veilingen
De minst creatieve groep binnen de feeder business is tevens de grootste. Het zijn de honderdduizenden particulieren en (kleine) bedrijven die een boterham verdienen met handelen via de talloze veiling- en verkoopsites, waaronder de marktplaats van Amazon (gebruikte boeken en cd’s), eBay en Marktplaats.nl. Of de bedrijven die voor hun omzet afhankelijk zijn van Google en andere zoekmachines. Het overgrote deel van deze handelaren zou zonder deze goedkope reclame- en verkoopkanalen een andere inkomstenbron moeten zoeken.

Zoals AVSVerzekeringen uit Lelystad. Per maand plaatst de wederverkoper van verzekeringen honderdtwintig advertenties op Marktplaats.nl. “Dat kost ons 1200 tot 1500 euro. Dat is veel geld, maar het is altijd nog goedkoper dan adverteren”, aldus R. Woning van AVSVerzekeringen. Zou het bedrijf ook zonder Marktplaats kunnen bestaan? “We hebben wel andere verkoopmethoden, maar 80 procent van onze omzet behalen we dankzij leads die we krijgen via Marktplaats.nl.”

Het zijn overigens niet alleen particulieren en (kleine) bedrijven die op deze manier gebruik maken van eBay en collega’s. Talloze non-profit organisaties in de Verenigde Staten vullen via eBay de kas aan. De fondsen veilen zo’n beetje alles, van een hotelovernachting in Yosemite National Park tot uitgaan met een beroemdheid. Zo werd onlangs ruim zestienduizend dollar betaald voor een lunch met de tienerpopster Avril Lavigne. eBay zette speciaal voor de goede doelen een marktplaats op, onder de naam Giving Works. Het zocht hiervoor steun bij MissionFish, dat al sinds 2000 goede doelen helpt bij het veilen via eBay. MissionFish is daarmee een van de weinige non-profit feeder businesses die er actief zijn. Goede doelen varen er wel bij. Een woordvoerder van eBay meldde onlangs tegenover Reuters dat goede doelen tot op heden 35 miljoen dollar hebben ingezameld via de veilingsite.

Vervelend
Waar houdt feeder business op? Bedrijven hebben niet enkel profijt van ‘aanvullende partijen’, zo nu en dan komen ze met elkaar in botsing. Zoals in het geval van Kranten.com en Jaap.nl. Dat waren echter kleine akkefietjes in vergelijking met hetgeen er zich elders afspeelt. Er zijn bedrijfjes die doen aan ‘optimalisatie’ bij zoekmachines en daarbij regels schenden die door de zoekmachines zijn opgesteld. Vervelend voor internetters die minder relevante resultaten te zien krijgen. En ook vervelend voor de bedrijven die klant zijn bij dergelijke bureaus voor zoekmachinemarketing, want bij ontdekking belanden ze op de zwarte lijst.

Dit grijze gebied wordt al wat zwarter, met de kruimeldieven die producten aanbieden op verkoop- en veilingsites, maar na het innen van het geld niets opsturen. Maar nóg gevaarlijker wordt het bij bedrijven die een feeder business starten met als enige doel oplichting. Ze doen zich bijvoorbeeld voor als eBay en versturen mailtjes om klanten creditcardgegevens afhandig te maken. De opmaak van de mailtjes en de pagina’s waar ze naartoe linken hebben zo’n treffende gelijkenis dat menig klant van een bedrijf erin tuint. Dergelijk vissen naar persoonlijke gegevens, cq creditcardgegevens heeft zich al uitgebreid naar andere sectoren, waaronder banken. Een hele ‘feeder business’ van criminelen lift op die manier mee op succesvolle bedrijven. Waarmee de ‘eBay-economie’ een perfecte kopie is geworden van de reguliere economie, met een economisch centrum dat fungeert als een magneet op handige sjacheraars, innovatieve individuen en enkele duistere figuren.

——————————————————————————————————


Wat is feeder business?
Rondom grote bedrijven ontstaan kleine partijen die kans zien een product of een dienst te verbeteren. Zo is een grote datingsite als Match.com een voedingsbron voor bedrijven als Profiledoctor.com en E-cyrano.com, die mensen helpen bij het schrijven van een wervende advertentietekst. Wie twijfelt over de juiste foto bij zijn contactadvertentie kan vervolgens nog de hulp inroepen van Soulmatepics.com of Singleshots.com. Deze nevenactiviteiten gedijen goed wanneer een product of dienst de vorm aanneemt van een platform. Waar zijn de meeste activiteiten waar te nemen?
1 Veiling- en verkoopsites
Naar schatting 430 duizend mensen verdienen een (volledig) inkomen met handelen op eBay, vandaar dat gesproken wordt van de ‘eBay-economie’.
2 Softwareplatformen
Talloze bedrijven maken handig gebruik van Windows voor het ontwikkelen van eigen producten. Populaire creaties vallen echter snel op bij Microsoft, die er vervolgens een eigen versie van maakt (browser, mediaspeler, zoekmachine). Andere besturingsprogramma’s, zoals Linux, OSX en Symbian (mobiele telefoons), bieden ook aardig wat aanknopingspunten.
3 Consumentenelektronica
Van mobiele telefoon tot mp3-speler, met alleen het product zelf ben je er nog niet. Althans, dat willen de leveranciers van randproducten ons doen geloven. Denk aan adapters, verwisselbare frontjes en veel ‘plug&play’-apparatuur. Fabrikanten van consumentenelektronica zijn overwegend blij met de aanvullingen, hun producten worden er aantrekkelijker door.
4 Zoekmachines
Duizenden bedrijven zijn voor hun omzet afhankelijk van Google. In navolging van de ‘eBay-economy’ is er ook sprake van een ‘Google-economie’. Talloze webwinkels leven van het bezoek dat zich aandient via Google. Advisering over zoekmachinemarketing neemt om die reden ook een vlucht, waardoor ook in die sector nog aardig wat mensen emplooi kunnen vinden.

——————————————————————————————————


Tips: hoe zet u een feeder business op? 

– Zoek naar de grote online dienstverleners, en zoek naar verbetering van hun service. Bijvoorbeeld bij veilingen, dating, banen zoeken.
– Overleg met het bedrijf over de eigen dienst en vermijd botsingen daarmee.
– Probeer gebruik te maken van de communicatie en/of verkoopkanalen van het bedrijf.
– Zoek naar een groot wereldwijd opererend bedrijf. Niet alleen is de markt groter, ook kan het eigen idee daarmee worden uitgebreid naar andere landen.
– Wordt geen ‘one product company’. Beperk indien mogelijk de afhankelijkheid door een focus op een merk, of een bepaalde branche (jobsites).

——————————————————————————————————

Verdienen

Voorbeeld 1 – AuctionDrop.com. Het bedrijf handelt namens klanten op eBay. Klanten krijgen eerst de keuze uit een basis- of een premium dienstverlening. De eerste is gratis, de tweede kost 19,99 dollar en geeft het recht om een hoger openingsbod in te stellen of vooraf een verkoopprijs vast te stellen.
Bij de verkoop rekent AuctionDrop.com vervolgens een commissie. Er is een minimum vergoeding van 19,99 dollar, met aanvullend de volgende inhoudingen:
– 38 procent over de eerste 200 dollar.
– 30 procent over de volgende 300 dollar.
– 20 procent over het resterende bedrag (500 dollar en meer).

Voorbeeld 2 – Profiledoctor.com. Verbetert tegen betaling de tekst van een contactadvertentie. Iemand kan kiezen uit twee opties:
– voor 34,95 dollar krijgt de klant binnen 48 uur tips en aanbevelingen voor het verbeteren van de opgestuurde tekst.
– voor 49,95 dollar krijgt de klant binnen 48 uur niet alleen de tips en aanbevelingen, maar ook een evaluatie van de door de klant toegepaste verbeteringen.

 

==========================================================

 

Wilt u het komend jaar meer van deze verhalen lezen? Neem dan een abonnement op Emerce magazine, nu met 25 procent korting!

Deel dit bericht

4 Reacties

Eric van Wijk

In het artikel wordt totaal geen aandacht gegeven aan de rol van Web Services in de waardeketen.eBay, Google en Amazon maken het mogelijk gebruik te maken van hun services via Web Services. Hierdoor is het mogelijk voor derde partijen hierboven op value added services aan te bieden. 

Jasper Houtman

Het artikel focust zich inderdaad niet op de technologie, maar op de de ideeën voor feeder business.  Dat de op internet gerichte werkwijze van bedrijven feeder business gemakkelijker maakt is duidelijk. Hoe eBay werkt is snel te zien via de eigen site, waarmee het eenvoudiger is om een feeder business te verzinnen. Maar ook zonder internet is het mogelijk, denk aan alle bedrijven die producten maken voor de iPod (zie ook artikel). En niet alle bedrijven die gebruik maken van webservices zien feeder business rondom zichzelf ontstaan.  Webservices maken het gemakkelijker, maar ze zijn niet noodzakelijk voor slimme ondernemers om een nieuwe aanvulling te verzinnen op een bestaand product, of een bestaande dienst. Groet, Jasper HoutmanRedacteur Emerce 

bert01

Ik vind dat de toonstelling een beetje negatief; is slim of slinks, hoe gaat het al 1000-den jaren in de "offline" economie. Dit is gewoon onderdeel van het economisch model wat markteconomie heet, even een beetje wakker blijven..

Dennis

Misschien leuk om te vermelden dat er ook al bedrijven in Nederland beginnen met services aan te bieden.In Groningen en rotterdam zijn er al bedrijven geopend waar je spullen naartoe kunt brengen die daarna op eBay geplaatst worden. Beter goed gekopieerd dan slecht bedacht. Zo is er deze maand een bedrijf verkocht voor 90 miljoen dollar in de VS, dat groot is geworden met de handel op eBay van beleende spullen. Dit was dus geen auction drop achtig bedrijf maar meer een Pawn shop. Gat in de markt misschien voor de stadsbank van lening??

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond