Deel dit artikel
-

Fiorina vol vertrouwen in Nederland

HP-topvrouw Carly Fiorina liet op de handelsmissie High Tech Connections in San José weten vertrouwen te hebben in Nederland als partner.

"Weinig landen kunnen de derde golf in ict zo goed aan als Nederland", zei Fiorina op de High Tech Connections-conferentie . Als voorbeeld haalde ze de hoogste aantal internetaansluitingen van Europa en de hoge kabeldichtheid in ons land aan. Daarnaast is Nederland volgens Fiorina goed gepositioneerd om toekomstige technologische doorbraken ten volle te benutten.

"Op dit moment komt iedereen in Nederland dagelijks in aanraking met HP, of dat nu is via een pinautomaat, de vaste telefoon of handelen op de beurs. Acht van de tien mensen werken direct met HP." Volgens de topvrouw wordt ieder fysiek, analoog proces binnen afzienbare tijd digitaal, mobiel en virtueel.

Ze wees ook op het feit dat Nederland en de Verenigde Staten al zover met elkaar verstrengeld zijn, dat we op elkaar rekenen voor succes en vooruitgang. "Als het ene land voorop loopt in technologische ontwikkeling, hoeft dat niet te betekenen dat een ander land automatisch achterop raakt. Door samenwerking kun je het meeste eruit halen."

Ze wees erop dat concurrentie een kwestie is van keus, innovatie en risico nemen. "Over tien jaar kunnen we terugkijken en verhalen vertellen over de grootse ontwikkelingen en vooruitgang die we hebben meegemaakt, of we kijken terug naar wat had kunnen zijn."

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond