Deel dit artikel
-

First Tuesday verkocht aan de leden van het netwerk

First Tuesday is verkocht aan de leden van het netwerk. Het overnamebedrag werd niet bekend gemaakt. The Guardian zegt dat het om 1 miljoen pond gaat, slechts een fractie van de naar schatting 33 miljoen pond die eigenaar Yazam vorig jaar nog voor First Tuesday betaalde. Yazam bleek ook zichzelf in de etalage te hebben gezet. Het bedrijf wordt verkocht aan US Technologies .

First Tuesday is een ontmoetingsplaats voor ondernemers en vc's. In 115 steden over de wereld worden maandelijkse bijeenkomsten gehouden, in Nederland gebeurt dat in 5 steden, waaronder Amsterdam en Rotterdam. Het hoofdkantoor van First Tuesday staat in London, maar de afzonderlijke landen regelen hun bijeenkomsten zelf.

De organisatoren van deze bijeenkomsten hebben nu besloten gezamenlijk First Tuesday te kopen van de Israëlische investeerder Yazam. Hoeveel Yazam voor First Tuesday heeft betaald is nooit bekend gemaakt, maar het zou gaan om een bedrag van naar schatting 33 miljoen pond. Ook het huidige overnamebedrag is niet bekend gemaakt, maar volgens The Guardian gaat het om een bedrag van 1 miljoen pond, de Wall Street Journal over een bedrag van 1 miljoen dollar en de Financial Times over "een bedrag van 7 cijfers". Het zou in alle gevallen leiden tot een behoorlijk verliesgevende transactie voor Yazam.

Tim Lunn van First Tuesday in Nederland was namens het netwerk betrokken bij de onderhandlingen met Yazam. "Ik kan niets zeggen over het bedrag dat ervoor betaald is. Het klopt dat het gaat om een bedrag van zeven cijfers, in dollars. En dat het daarnaast gaat om een laag 7-cijferig bedrag." Lunn zegt dat First Tuesday "ontzettend blij is" met de overname. "Het is geweldig dat de mensen die het netwerk hebben opgebouwd nu daar weer de zeggenschap over hebben."

Investeerder Yazam heeft sinds de oprichting in 1999 rond de 70 miljoen dollar gekregen van partijen als Texas Pacific Group, Merrill Lynch en JP Morgan. Yazam wordt nu overgenomen door US Technologies, eveneens een investeerder, maar dan met name in opkomende technologiebedrijven. Met de overname is een bedrag gemoeid van ongeveer 30 miljoen dollar, aldus de Financial Times, 22 miljoen wordt betaald in cash, de rest in aandelen. Op het hoogtepunt van zijn bestaan was Yazam nog 400 miljoen dollar waard.

Deel dit bericht

1 Reactie

Sebastiaan

Dit is de kans om weer avonden te gaan organiseren die om de ondernemers draaien, in plaats van om de vendors.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond