Deel dit artikel
-

Forrester lijft concurrent Jupiter in

Forrester Research heeft JupiterResearch overgenomen van MCG Capital voor de overnamesom van 23 miljoen dollar. Jupiter wordt ondergebracht bij de divisie Marketing en Strategie.

JupiterResearch heeft 82 medewerkers en wist in 2007 een omzet te behalen van 14 miljoen dollar. Forrester, die de kleine speler opslokt en nu meer dan 1.000 werknemers heeft, behaalde in 2007 een omzet van 212 miljoen dollar. De divisie waar JupiterResearch wordt ondergebracht was goed voor 46.4 miljoen dollaar van de totale omzet van Forrester vorig jaar.

Op het weblog van Jupiter geeft topman David Schatsk aan dat er regelmatig een gezonde concurrentiestrijd woedde tussen beide bedrijven. “We beconcurreerden elkaar om de aandacht voor klanten op het gebied van internetonderzoek en -strategie. We namen misschien niet altijd hetzelfde standpunt in, maar Forrester heeft het vaak bij het rechte eind gehad.”

Net als Forrester biedt JupiterResearch onderzoek, analyses en advies. Met de overname hoopt onderzoeksbureau Forrester de onbetwiste marktleider te worden op hun gebied.

Of er gedwongen ontslagen zullen vallen door de overname wordt niet vermeld.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond