Deel dit artikel
-

Fox Kids gaan WAP-pen

Fox Kids Europe heeft gisteren een WAP-versie van haar Britse kinderentertainment site geopend. Later deze zomer zal deze service ook in Nederland, Frankrijk, Zweden en Spanje geïntroduceerd worden. Fox Kids denkt hiermee ook kinderen aan het WAP-pen te krijgen.

Kinderen kunnen via de WAP-site een interactief spelletje spelen of 'kindvriendelijk' nieuws bekijken in verschillende categorieën. Ook reviews van speelgoed, muziek, films, video's en boeken moeten met een smartphone binnen handbereik komen. In de toekomst wil Fox Kids meer functionaliteit toevoegen in de vorm van multi-player spelletjes, tekst messaging, toegang tot een gepersonaliseerde tv-gids en, niet onbelangrijk: e-commerce toepassingen.

Op het eerste oog lijkt het een vreemde strategie: WAP-telefoons zijn voor de meeste mensen nog onbetaalbare speeltjes en zeker geen mainstream product, laat staan voor kinderen. Roel Mostert van Fox Kids Europe, geeft aan dat er vooral naar de toekomst gekeken wordt met deze service. 'Daarnaast hoort WAP bij het totaalconcept van Fox Kids. Het maakt deel uit van de online community die we hebben. Met de WAP-service laten we ook zien dat we vooruitstrevend zijn. Wij zijn er klaar voor, de kinderen zijn er klaar voor, maar de techniek en beschikbaarheid zijn nog niet op het niveau dat we willen zien.'

De inkomsten moeten komen van de reguliere website en van advertising op de WAP-telefoons. Ook de zogenaamde Virtual Wallet wordt belangrijk in de WAP-strategie van Fox Kids. Mostert: 'door het spelen van spelletjes kunnen de kinderen punten verdienen en met deze punten kunnen ze op de site artikelen kopen.' Overigens is dit niet alleen een zaak voor kinderen. De virtuele portefeuille kan ook bijgevuld worden door ouders.

Deel dit bericht

1 Reactie

Andre Varma

Volgens mij denkt men bij Foxkids dat dat ouders hun kinderen een wap telefoon zullen geven; dus mooi niet, tenzij Fox zelf Wap telefoons gaat uitdelen om aan kritische massa te komen. Deze dienst is dan ook sterk technology driven en er is minder gekeken naar de markt van vandaag en met welke devices kids omgaan. Mijn zoon van 11 heeft een eigen mobiel die is afgegrendeld om dit soort exotische spelletjes te doen die Fox voorstelt.Fox zal toch ook moeten beseffen dat ouders uiteindelijk bepalen of zo'n device wordt aangeschaft of niet. Krijgen we straks te maken met een nieuwe soort verslaafden van de zgn. wappende foxkids.Misschien moet het jellinek al ingeschakeld worden om een afkick programma te ontwikkelen.Mijn inziens schiet Fox echt door met deze diensten naar deze doelgroep. mvg Andre Varma

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond