Deel dit artikel
-

“France Telecom wil Casema verkopen”

Kabelmaatschappij NTL is van plan Casema over te nemen. Er zijn voorbereidende gesprekken gevoerd, meldt the Financial Times. Casema is nu nog eigendom van France Telecom, dat de kabelmaatschappij in 1997 heeft overgenomen voor 1,7 miljard gulden.

In januari vorig jaar maakte France Telecom nog bekend dat Casema samen met andere dochters Dutchtone en EuroNet ondergebracht zou worden in The Dutchtone Group. Doel was om daarmee tot het tweede telecombedrijf van Nederland uit te groeien.

De plannen werden gewijzigd toen France Telecom in mei van dit jaar het Britse bedrijf voor mobiel bellen Orange overnam . France Telecom besloot de mobiele dochterondernemingen onder te brengen bij Orange, bovendien ging Wanadoo eerder dit jaar naar de beurs. De verwachting was dat de plannen voor de Dutchtone Group daarom ook zouden wijzigen.

Volgens the Financial Times zijn er daarom nu gesprekken gaande om Casema onder te brengen bij NTL, het kabelbedrijf waarin France Telecom al een aandeel heeft van 25 procent. Volgens de krant heeft France Telecom een 'ruil' voorgesteld van Casema tegen de afdeling van NTL die zich bezighoudt met uitzendformats. De krant verwacht echter dat NTL een overeenkomst voorstelt op basis van geld en aandelen.

Casema geeft geen commentaar op de geruchten. Bij France Telecom was niemand bereikbaar voor nadere informatie. Orange is ondertussen met steun van France Telecom op overnamepad en maakte gisteren bekend dat het in Zwitserland E.on heeft overgenomen, een belangrijke partij op de markt voor mobiele telefonie.

Deel dit bericht

2 Reacties

Henk Koerts, Zoetermeer

De zoveelste herschikking van belangen in communicatieland. De vraag blijft inmiddels wel volop actueel in hoeverre deze herschikking gepaard gaat met ook maar 1% oog voor kwaliteitsverbetering voor ons als armzalige en machteloze gebruikers van de geboden (internet)diensten. Zo is het ergerniswekkend te zien dat de miljarden over en weer vliegen tussen de aandeelhouders, maar dat bijv. de breedbandtechniek nog steeds, ondanks alle mooie verhalen daarover, voor de meeste internetters in Nederland een droom blijft. Als Wanadoo-gebruiker zit je kennelijk al helemaal in het verdomhoekje. Ook al wil je daarvoor betalen, je loopt stuk op een muur van monopolisten, die met zo langzamerhand volstrekt ongeloofwaardig geworden beloften de boot blijven afhouden. Een ingreep van de politiek lijkt mij onontkoombaar. Henk Koerts, Zoetermeer

Edwin

Ik mag hopen dat bijv. een @home of UPC (chello) ze dan overnemen, dan krijgen de abonnees die tot Casema veroordeeld zijn (zoals ik) misschien een keer de diensten m.n. internetverbinding die via de kabel verwacht had mogen worden. Ondanks alle klachten over UPC, wil ik mijn Casema verbinding blind ruilen voor hetgeen zij bieden. Edwin

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond