Deel dit artikel
-

Funda schakelt Overture in

Funda zal reclame op basis van 'content match' plaatsen van Overture. De woonsite is hiervoor een “langdurige” samenwerking gestart met het Yahoo-onderdeel. Financiële details zijn niet bekend gemaakt. Overture werkt inmiddels ook voor Kelkoo.

De samenwerking met Kelkoo, eerder deze week bekendgemaakt, komt niet echt als een verrassing. Zowel Overture als de Europese vergelijkingssite Kelkoo zijn onderdeel van Yahoo. Vorig jaar nam de Amerikaanse portal Overture over, in maart van dit jaar volgde Kelkoo, waarvoor Yahoo 574 miljoen dollar betaalde.

“De bezoeker van Funda zal, naast het grootste huizenaanbod in Nederland, nu ook aanbieders van relevante producten en diensten op de woningportal gaan vinden op het gebied van onder meer financiering, verbouwing, verhuizing en woninginrichting”, aldus Overture. De methode van content-match houdt in dat de advertenties worden geplaatst op basis van de inhoud van de pagina.

Funda draait goed. In de eerste helft van 2004 behaalde het een omzet van 2,8 miljoen euro, zo rapporteerde het eind juli. In dezelfde periode vorig jaar was dat 1,9 miljoen euro. Het verlies van 332,5 duizend euro na belastingen werd omgebogen in een winst van 360,6 duizend euro.

Tegenover PlanetMultimedia verklaarde Funda-directeur Marque Joosten eerder deze week dat zijn bedrijf zich ook op de zakelijke markt wil richten. “In het najaar komen we met Funda business en dan zullen we ook de gemengde panden in het bestand opnemen. Daar is zeker vraag naar. Met de Amsterdamse veiling doen we niets. Dat gaat om relatief heel weinig objecten.”

Deel dit bericht

3 Reacties

at

MediaRepublic verliest hier dus een belangrijke klant. Sorry Michiel. Overigens door het eigenzinnige gedrag van Joosten en consorten loopt Funda behoorlijk achter op een aantal ontwikkelingen waaronder een (TV) veiling van onroerend goed en nieuwe unieke mobiele diensten.

Michael

Ik begrijp de relatie tussen MediaRepublic en Funda niet. Wat deed MediaRepublic voor Funda?

remco

pitchen op deze klus…

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond