Deel dit artikel
-

G-RO vindt het wiel opnieuw uit

Een revolutionaire handbagage-koffer en het wiel opnieuw uitgevonden. Dat zijn niet mijn woorden, maar die van Netta Shalgi, de ontwerper van G-RO. En als je hem niet wil geloven, kijk dan nog even op Kickstarter, waar hij binnen een paar dagen 1,8 miljoen dollar binnenhaalde.

Terwijl het Kickstartertraject nog 12 dagen duurt en het beoogde gelddoel op 125.000 dollar staat, blijkt men dus gretig 250 dollar neer te leggen voor een nog te fabriceren koffer, die straks 500 dollar moet gaan kosten.

Wat maakt deze koffer zo speciaal? Volgens de makers verschilt de G-RO van de gangbare koffers op een paar punten:

  1. Aan de zijkanten zijn twee grote asloze wielen gemonteerd. De balans van de koffer ligt hierdoor anders dan bij een standaard koffer en het zou een stuk prettiger rollen en rijden.All-terrain-wheels
  2. De aluminium handgreep is breed uitgevoerd en 15 centimeter langer dan de standaard bij dit soort koffers. De handgreep is overigens niet weggewerkt uit het zicht, maar is een bepalend deel van het ontwerp.
  3. Aerospace en brandwerend polymeer zijn twee van de meerdere unieke materiaalsoorten waarvan de koffer is gemaakt. Deze is hierdoor ook waterdicht.
  4. Een indeling die de fervente zakelijke reiziger zal waarderen: een gedeelte voor persoonlijke spullen als kleding en toilettas, een gedeelte voor onder meer een laptop, tablet, pen, papier, oplader. En een apart compartiment voor de plastic zak met vloeibare middelen en achterop een gedeelte om je paspoort en dergelijke in te stoppen.
  5. Voor 99 dollar extra ga je gelijk hightech: een 23,000 mAh(!) batterij, lader voor je laptop, USB-oplader, een geotracker (om via een app je koffer in de gaten te houden) en een draadloze nabijheidsmeter.
    b7bc347ae70409f810a4e4cc1a067959_original
  6. Men spreekt van een companion bag, meer dus dan een standaardkoffer, door grappige features als een mogelijkheid de koffer tot een kleine laptoptafel om te bouwen, gelijk duidelijk waar ze hiermee naartoe willen.

Mocht de koffer je niet interesseren, dan zou ik toch nog naar de Kickstarterpagina gaan om gewoon eens te kijken hoe deze campagne is opgezet. Vele mooie video’s, een duidelijk website en een goed verhaal. Zoals een kickstarterproject moet worden opgezet. Alleen daarom al zou je deze koffer moeten bestellen.

Dit bericht is 12 keer gedeeld

1 Reactie

Eduard Risakotta - stichting F.E.L.I.S Nederland/Curaçao

waar in Nederland kan ik een G-RO trolley kopen ?

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond