Deel dit artikel
-

Gebruik van internet op mobiele telefoon stijgt

Sinds de introductie van snellere webdiensten voor onder meer de Blackberry en de iPhone heeft Google de afgelopen maanden het internetgebruik zien stijgen onder gebruikers van de mobiele telefoon.

Dat meldt het Britse persbureau Reuters.

Matt Waddel, productmanager voor Google Mobile, schrijft de groei onder meer toe aan de verbeterde webbrowsers voor mobiele telefoons en beter ontwikkelde diensten van bedrijven als Google. Deze verklaring kwam terwijl de zoekmachinegigant nieuwe software introduceerde voor mobiele telefoons waarmee een zoekvenster wordt geplaatst op de startpagina’s van dergelijke toestellen.

Vergelijkbare software introduceerde Google in december van gebruikers van de Blackberry en diverse Nokia-toestellen. Met deze software waren gebruikers minder tijd kwijt aan zoekopdrachten. Door het zoekvenster gebruikersvriendelijker te maken, wordt het internet meer gebruikt volgens Google. Het aantal zoekopdrachten steeg met 20 procent. De gebruikers zijn minder tijd kwijt aan zoekopdrachten en maken om die reden meer gebruik van het internet.

Google zag onder mobiele telefoons eenzelfde stijging bij Google.com in augustus na de lancering van de iPhone het afgelopen jaar. De iPhone kent een standaard internetbrowser met dezelfde mogelijkheden als een browser op een gewone computer. Dit in tegenstelling tot veel andere mobiele telefoons. Iemand met een iPhone maakt 50 keer meer gebruik van een zoekmachine dan gebruikers van overige mobiele toestellen.

Deel dit bericht

1 Reacties

mobiel internet

Ik gebruik nu zelf ook mobiel internet op mijn GSM… Tip: Om te zien welke abonnement het goedkoopste en snelste is, kun je kijken op http://www.vergelijkmobielinternet.nl . Vooral Vodafone blijkt erg hoge snelheden te hebben ivm andere mobiele internet providers…

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond