Deel dit artikel
-

GeenStijl gaat televisie maken bij BNN

GeenStijl krijgt een podium bij de publieke omroep. Begin volgend jaar start het schockblog een wekelijks televisieprogramma bij jongerenzender BNN. De inhoud van het programma is nog onbekend, de financiering is al wel rond. “We gaan belastinggeld opmaken,” zegt Dominique Weesie van GeenStijl tegen FEM Business, dat het nieuws naar buiten bracht.

Het nieuws dat BNN in zee gaat met GeenStijl komt niet geheel uit de lucht vallen. Zo zei BNN-voorzitter Laurens Drillich deze week in de Volkskrant dat BNN al enige tijd in gesprek is met GeenStijl.

Eerder dit jaar meldde Evert Santegoeds in het Talpa-roddelprogramma Entertainment Live dat Beau van Ervan Dorens en Max Westerman ‘binnenkort televisie gaan maken voor ’s lands grootste weblog GeenStijl.’ GeenStijl ontkrachtte dit gerucht direct. “Wij vermoeden dat we hier te maken hebben met een ouderwets geval van klok en klepel,” reageerde het weblog. “Wij gaan er niet op in maar we willen wel vast vertellen dat we in onderhandeling zijn met Jack Spijkerman en Treble voor een nieuw, muzikaal en humoristisch GeenStijl-televisieprogramma.”

In maart experimenteerde GeenStijl overigens zelf voor het eerst met televisie. Het weblog plaatste een reportage op het welbog over het vlotte stel Hermien en Mark uit Enschede.

De redactie van het GeenStijl-programma vestigt zich in Amsterdam en gaat ook programma’s maken voor GeenStijl.tv, dat in december wordt gelanceerd. Over de inhoud van het programma is nog niets bekend. “De inhoud en het soort programma is nog niet duidelijk”, zegt woorvoerder Marion Van Dam van BNN . “Wij zenden het uit, GeenStijl doet de redactie, in overleg met ons.”

Op GeenStijl.tv komen onder meer fragmenten te staan die niet geschikt zijn voor uitzending bij BNN, zegt Weesie tegen FEM Business. Over de inhoud van het programma wil GeenStijl niet meer zeggen dan dat het ‘programma’s moeten worden waar Philip Freriks en consorten rode oortjes van krijgen.’

Sinds maart dit jaar heeft de Telegraaf Media Groep (TMG) een aandeel van veertig procent in GeenStijl.

Vorig jaar is GeenStijl echt commercieel aan de slag gegaan. In het voorjaar van 2005 sloten de makers van het weblog een overeenkomst met AdFactor. Dat resulteerde in een succesvol jaar: het weblog draaide winst. Maar de ervaringen met advertenties smaakten ook naar meer, zegt Weenie. “Adverteerders weten ons goed te vinden.

Deel dit bericht

8 Reacties

John

Ehmm mediawet ne1? Dit mag zeker geen geenstijl TV heten.

Nico Swaen

Hoe vult een programma als dit het publieke omroepbestel aan?  De journalistieke waarde van het weblog is laag; het is een verzameling opinies welke nog populistischer worden geüit dan door wijlen Theo van Gogh en Pim Fortuyn. In plaats van aanzetten tot discussie, of een focus op politieke roddels zoals The Drugde Report, is Geenstijl een banaal platform dat aan niemand verantwoording hoeft af te leggen voor haar publicaties.

CoJo

@Nico SwaenMooi hè? Een quasi journalistiek medium, dat niet onder het juk van de politiek correcte RvJ gebukt hoeft te gaan. Afgunst?

Bart

Stelletje haters 😀 Geenstijl.tv gaat t maken. Weg met Lingo 🙂

DualDenz

@Nico Swaen:"is Geenstijl een banaal platform dat aan niemand verantwoording hoeft af te leggen voor haar publicaties."voelt u 'm al? daar ligt nu net de waarde. wedden dat het zal gaan om zeer goed (ook door mij) bekeken prut tv. totaal geen niveau, maar lachen tot je erbij neervalt (is ook maar een gok hoor, ik weet net zoveel van de inhoud als een ieder ander)

peter

Al dat gezeur over geenstijl, ik vind ze fantastisch. wat maakt het uit of ze wel of niet in het vakje Journalistiek vallen. Je vindt het leuk of niet. Zelf vind ik de beeldredactie soms eenvoudigweg briljant.

Ron Simon

Ik vind alle reacties tot nu toe een beetje slap. Ik denk dat het heel interessant is om te zien hoe de essentie van een weblog wordt omgezet in interessante TV. En dan maakt het niet uit voor welke doelgroep. De vraag is hoe krijg je een zeer succesvolle shockblog op een beeldscherm dat niet een computer maar TV is. Ik heb het tot nu toe nog niet gezien. Als het met GeenStijl lukt dan ligt er misschien een grote toekomst weggelegd voor andere weblogs. Het is dus een baanbrekend experiment.

Martin

Ik ben benieuwd wat het zal worden. Belangrijk is het moment en hoe lang de uitzendingen zullen zijn, want het is geen hoogstaande tv. Maar aan de andere kant, blijkbaar heeft Nederland er behoefte aan, want ik denk dat veel wat op TV te zien is, een afspiegel is van onze maatschappij. Blijkbaar is er een behoefte…en die is groot genoeg op dus een TV programma te maken. Daar moet je dan niet te lang bij stilstaan…. ik zou zeggen stuur ze even naar http://www.getlost.nl

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond