Deel dit artikel
-

Geld verdienen met Flickr-foto’s

Binnenkort kan een foto op Flickr best wel eens wat geld in het laatje brengen. Een partnership tussen stockbureau Getty Images en fotosite Flickr moet dit mogelijk maken.

De precieze datum van de lancering van deze nieuwe dienst is nog niet bekend gemaakt. Wel is duidelijk dat er een nieuw platform komt waarop Getty Images de leden van Flickr kan benaderen.

Het stockbureau selecteert zelf de beelden die voor hun klanten mogelijk interessant zijn. Het bedrijf benadert zelf rechtstreeks de Flickr-leden waarvan zij een foto willen opnemen in hun bestand. Met de overeenkomst hoopt Getty Images hun lokale fotocollectie uit te breiden en hiermee klanten een grotere keus te geven.

Op BetaNews is te lezen dat royaltyvrije foto’s voor de gebruiker bij Getty Images tussen de 200 en 500 dollar betalen. De fotograaf mag 20 procent van deze prijs in zijn zak steken. De maker van de foto moet hierbij een contract ondertekenen van Getty.

Ondertussen heeft Flickr een FAQ-pagina aangemaakt om de eerste vragen te beantwoorden.

Flickr is met 28,5 miljoen unieke bezoekers per maand de grootste fotosite op het web.

Bron foto: code poet (CC)

Deel dit bericht

4 Reacties

PhotoSociety

Wellicht interessant te vermelden dat het net gelanceerder PhotoSociety.eu een goed alternatief is, dat 70% uitbetaalt en geen exclusiviteitscontract vraagt van de fotograaf: 7-7-2008 Met meer dan 10 miljoen digitale camera's in Nederland worden jaarlijks meer dan 5 miljard foto's gemaakt. Als 0,1 % daarvan een klein meesterwerkje is, hebben Nederlanders jaarlijks meer dan 5 miljoen nieuwe prachtige digitale foto's op de PC's staan. Vaak wordt er niet zoveel met die foto's gedaan. Hetzelfde geldt voor de vele videofilmpjes, MP3 ringtones en tunes die door een groot aantal jongeren wordt gemaakt. Met de nieuwe online foto, video en MP3-marktplaats http://www.PhotoSociety.eu, ge?ntroduceerd door het Nederlandse internet- en marketingbedrijf Senwa BV, kan daar verandering in aangebracht worden. Op PhotoSociety.eu kan iedereen zijn mooiste foto's, videos en MP3's uploaden en royalty free wereldwijd te koop aanbieden. Royalty free wil zeggen dat de verkoper afstand doet van de copyrights, zodat de koper de foto's kan gebruiken voor bijvoorbeeld de vormgeving van websites, advertenties, promotiematerialen of drukwerk. Er is wereldwijd veel vraag naar royalty free foto's, videos en MP3, zowel onder bedrijven als onder consumenten. Iedereen die via PhotoSociety.eu zijn werk verkoopt, ontvangt 70 procent van de verkoopprijs. De fotograaf kan foto's verkopen als stockfoto's die afhankelijk van het formaat van het bestand 1 tot 3 Euro kosten, en als speciale foto's waarvan de fotograaf zelf de prijs bepaalt. Ook van de videos en de tunes bepaalt de verkoper zelf de prijs. In alle gevallen ontvangt de verkoper 70% van de opbrengsten. Hiermee betaalt PhotoSociety.eu een van de hoogste percentages uit ten opzichte van andere (buitenlandse) stocksites, die vaak tussen de 20 tot 40% uitbetalen. Sommige foto's, videos en tunes worden maar ??n keer verkocht per jaar, andere wel 1000 keer. Hoe hoger de kwaliteit, hoe groter de kans op goedkeuring en publicatie op de site. Natuurlijk geldt ook, hoe hoger de kwaliteit, hoe hoger de kans op verkopen. Het is echter heel moeilijk in te schatten welke foto's, videos en tunes goed verkopen, en welke niet. Het hoeft niet altijd een meesterwerk te zijn om goed te verkopen. Mede daarom is PhotoSociety.eu een hele interessante potenti?le inkomstenbron voor iedereen die zelf mooie digitale foto's, videos en MP3's heeft gemaakt en het leuk vindt die internationaal te koop aan te bieden.

Mathijs

Ah, nog een reden om snel een Mobypicture account te nemen zodat je vanaf je mobieltje je foto's en video's direct op Flickr kan zetten! http://www.mobypicture.com

carl lens

heel scherp matthijs ;) Kijk vooral even naar iStockphoto. Verkoopt ook royalty vrije foto's maar voor veel minder. Is vorig jaar ook angekocht door getty. iStockphoto was voor Jeff Howe om het eerste artikel over 'crowdsourcing' te schrijven.

Jos Deuling

istockphoto heeft een tijdje terug te prijzen verdubbbeld. dreamstime.com is een goed en goedkoper alternatief

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond