Deel dit artikel
-

General Design in Finse handen

Het Nederlandse webbureau General Design is gisteren overgegaan in Finse handen. Satama Interactive , ook actief in Zweden, Duitsland, Engeland en de VS, neemt het bureau voor een onbekende prijs over. Heikki Rotko, CEO van Satama, wil van zijn bedrijf een Europese top-tienspeler maken.

De bedoeling is om komend jaar te verdubbelen in zowel omzet als personeel. Bij het bureau werken in totaal nu 370 mensen, inclusief de 35 van General Design. In 1999 kwam het bedrijf uit op een omzet van 33 miljoen gulden, General Design kwam op 4,4 miljoen uit. Over een week of zes gaat Satama naar de beurs van Helsinki.

'We willen verder groeien in Europa door nog meer acquisities te doen', zegt Rotko. 'We zijn nu naar Nederland gekomen omdat deze markt reeds ver ontwikkeld is. Het potentieel aan klanten is hier zeer groot.' Rotko heeft voor komend jaar het plan opgevat om meer voet aan de grond in de Duitse markt te krijgen, en om aan de Amerikaanse oostkust kantoren te openen.

General Design was al een tijdje op zoek naar een partner. Directeur Eddy Boeve: 'De technologische ontwikkelingen gaan snel, vooral op de gebieden van draadloos en breedband Internet. Daarom willen we versneld groeien, we kunnen de vraag momenteel niet aan.'
Omdat investeerders alleen kapitaal en management kunnen leveren, is Boeve in zee gegaan met Satama. 'Een internationale, strategische focus is voor ons belangrijk, eigenlijk zochten we een 'me too' bedrijf als partner. De Europese cultuur van Satama sprak ons zeer aan.'

Satama werkt ondermeer voor de mede-Finnen Sonera en Nokia, en Toyota en Canon. General Design werkt in Nederland ondermeer voor ABN Amro, Schiphol, Planet en VNU.

Deel dit bericht

1 Reactie

Marcel Lee-Kon-Fong

Eddy, gefeliciteerd met jullie nieuwe partner. Als ex-werknemer heb ik jullie nooit echt uit het oog verloren hoor. Het gaat jullie goed!! De technologische ontwikkelingen gaan zeker snel in deze (hectische) tijd, maar het blijft wel een boeiende business. Groetjes Marcel.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond