Deel dit artikel
-

Getjar tweede grootste applicatiewinkel na App Store

Het onafhankelijke mobiele applicatie platform Getjar ziet per dag 3 miljoen downloads de virtuele winkel verlaten. Hiermee hoeft het volgens eigen zeggen enkel nog Apple’s online applicatiewinkel voor zich te laten.

In vergelijking met concurrent Apple ljikt de 3 miljoen een druppel op de gloeiende plaat te zijn. Via iTunes werden er 1 miljard apps gedownload in negen maanden. De mobiele webwinkel van Getjar, met aplicaties voor de verschillende mobiele platformas als Android, Blackberry, Symbian en de iPhone, neemt desondanks een tweede plek in beslag.

Het bedrijf laat weten genoeg informatie te kunnen extraheren uit dit aantal downloads, over belangrijke trends op het gebied van mobiele applicaties uitgesplitst naar regio, apparaat en platform.

Zo merkt de CMO, Patrick Mork, op dat gebruikers uit India vooral apps downloaden die de productiviteit van de mobiel verhoogt, waar gebruikers uit het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten vooral gecharmeerd zijn van entertainment applicaties.

Waar Android vorig jaar nog niet te vinden was in de aplicatiewinkel Getjar, is het vandaag de dag het tweede platform waar de meeste apps voor worden gedownload. Het Nederlandse Nimuzz is overigens de applicatie die naast de Facebook-app en eBuddy het meest uit deze winkel wordt gedownload.

Nu andere partijen het succes van de App Store hebben geroken, schieten de downloadwinkels voor mobiele applicaties als paddenstoelen uit de grond. De fragmentatie is ontstaan nadat Apple de App Store heeft gelanceerd. Daarvoor was er eigenlijk alleen fragmentatie in hardware en de mobiele besturingssystemen. Nu zet iedereen in op applicaties.

Getjar, met gebruikers uit meer dan 200 landen, zag het afgelopen jaar de dagelijkse downloads met meer dan 300 procent stijgen. De stijging was vooral te danken aan mobiele gebruikers Noord-Amerika, West-Europa, Azië en Zuid-Afrika.

Bron foto: myuibe (CC)

Deel dit bericht

1 Reactie

Robbert van Vlijmen

Kloppen die cijfers wel? 1 miljard downloads in negen maanden is 3,7 miljoen per dag dus het verschil met 3 miljoen per dag van Getjar is dan niet enorm groot…..

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond