Deel dit artikel
-

Golden Bytes in mobiele muziek

Het Haagse Golden Bytes, aanbieder van betaalde sms-berichten, heeft een nieuw onderdeel opgericht, Golden Bytes Music. Dat onderdeel gaat zich toeleggen op de verspreiding en het afrekenen van muziektracks via de mobiele telefoon. Golden Bytes gaat daarvoor samenwerken met Lyzia.

Bedoeling is dat de applicatie die de verspreiding van mobiele muziek mogelijk moet maken verkocht gaat worden aan derden. De toename van het aantal legale downloads en het succes van ringtones heeft volgens Golden Bytes aangetoond dat consumenten ondanks de dalende cd-verkopen wel bereid zijn te betalen voor muziek.

De mobiele diensten die Golden Bytes gaat aanbieden spelen volgens Golden Bytes in op die ontwikkeling. Anderzijds moeten ze gaan functioneren als distributie- en betalingsmedium voor de muziekindustrie en voor contenteigenaren.

“Golden Bytes richt zich nu vooral op het opbouwen van een strategische samenwerkingsverbanden met bedrijven in de muziekindustrie. Door onze technologie en kennis van de mobiele markt te richten op de downloadplatforms creeeren we uiteindelijk een totaaloplossing voor consumenten,” zegt Paul de Nooy van Golden Bytes.

“Op techologisch gebied werken we daarvoor samen met Lyzia, maar er wordt ook nog met enkele andere partijen gesproken,” vervolgt De Nooy. Beide partijen kijken nu bijvoorbeeld samen naar mobiele drm. Uiteindelijk wil Golden Bytes zaken gaan doen met partijen als TMF en radiostations zoals Radio 538.

Golden Bytes klanten zijn onder meer TMF, Endemol en RTL (Idols, Big Brother). De onderneming is met name gespecialiseerd in applicaties waarbij de consument betaalt per ontvangen bericht.


Eind vorige week maakte Golden Bytes nog bekend dat het een miljoeneninvestering heeft gekregen van participatiemaatschappij Waterland. Dat geld gaat het gebruiken om het dienstenaanbod uit te breiden en om overnames te doen.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond