Deel dit artikel
-

Google begonnen met sms dienst

Google is in de VS bij wijze van proef begonnen met een sms dienst. Met Google SMS kan naar telefoonnummers, adressen en prijzen van producten worden gezocht. De dienst kost niets. De kosten van een sms'je worden zoals altijd verrekend met de telefoonmaatschappij.

Ook is het met Google SMS mogelijk om met een sms'je definities van woorden op de telefoon te ontvangen, rekensommen te maken en postcodes op te zoeken. Met Google SMS is bovendien een samenvatting op te roepen van een zoekresultaat van het uitgebreide Google.

Met Google SMS wordt het mogelijk om vrijwel overal informatie op te vragen. De prijs van een digitaal foto-toestel in de winkel kan onmiddellijk worden vergeleken met de gemiddelde prijs van hetzelfde toestel op internet. Iemand die  zin heeft in pizza krijgt een lijst met suggesties toegestuurd en ook is het adres van iemand heel snel op het scherm van de mobiele telefoon te ontvangen.

De dienst lijkt vooral een uitbreiding van location based services. Google en Yahoo boden al lokale zoekdiensten aan op internet. Maar die diensten beperken zich nu nog voornamelijk tot de VS. Of Google SMS op termijn ook in Nederland aangeboden zal worden is niet duidelijk.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond