Deel dit artikel
-

Google Chrome blijft achter op concurrenten

Daar waar Mozilla Firefox langzaam terrein wint op de browsermarkt, en gebruikt wordt voor 32,5 procent van de websitebezoeken, moet Googles browser Chrome in Europa genoegen nemen met een mager marktaandeel van 1,5 procent.

In de halfjaarlijkse browser barometer van AT Internet Institute prijkt Microsofts Internet Explorer nog steeds bovenaan met een marktaandeel van 58,1 procent.

Firefox wist in de laatste zes maanden van vorig jaar een marktaandeel te behalen van 32,5 procent, goed genoeg voor een tweede plek in dit overzicht. Opera neemt de derde plek in (4,1 procent) en Safari is de opvolger met 3 procent, nog net boven nummer vijf, Google Chrome, met 1,5 procent marktaandeel. Het marktaandeel van deze laatste steeg de laatste vier maanden van vorig jaar met een half procent.

Internet Explorer moest in zes maanden 1,3 procent inleveren om uit te komen op het marktaandeel van ruim 58 procent. In een jaar daalde het marktaandeel van Explorer met acht procent.
.
Firefox verloor in augustus en september twee procent marktaandeel, maar steeg, na twee stabiele maanden, in december en januari weer naar het marktaandeel van 32,5 procent. Al bleef de browser hiermee onder het aandeel van 33 procent in augustus.

Opera leverde enkel aandeel in sinds november vorig jaar. Dit in tegenstelling tot Safari. Apples browser steeg met drie procent.

De Europese Commissie is inmiddels een procedure tegen Microsoft gestart. Het bedrijf misbruikt zijn monopoliepositie door de webbrowser Internet Explorer standaard op te nemen in Microsofts besturingssysteem Windows.

Deel dit bericht

4 Reacties

peter

In feite zonder al teveel reclame e.d. heeft Chrome toch al 1,5 procent marktaandeel. Op zich een knappe prestatie.

Tasmara

Ik vind het marktaandeel niet slecht. Ik gebruik chrome zelf in combinatie met firafox omdat niet alle sites werken via chrome. Een nieuwe versie zal daar misschien al wel een oplossing voor hebben.

Arie

Firefox heb ik overgeslagen en ben direct met Chrome begonnen toen ik alle producten&diensten van Google uiteindelijk maar heb omarmt. ben er erg blij mee en met wat updates gaat het helemaal goed komen met Chrome. Verbazingwekkende snelheid en weinig geheugengebruik.

Paul

Ik denk dat er met de aankomende Summer of Code aardig wat nieuwe themes, plugins en addons beschikbaar gaan komen, blijf hiervan op de hoogte via http://www.chrometweaks.nl! Dat Google Chrome nu nog achterloopt op de concurrentie lijkt me logisch, de browser is nog geen jaar uit, promotie op Google domeinen als Youtube lijkt echter al aardig wat vruchten af te werpen.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond