Deel dit artikel
-

Google doorbreekt grens van 1 biljoen url’s

Google heeft met 1 biljoen geïndexeerde unieke url’s een nieuwe mijlpaal bereikt. Ter vergelijking, de eerste Google index kende 26 miljoen pagina’s. Tegen 2000 wist Google al de grens van 1 miljard te doorbreken.

Volgens eigen zeggen vindt Google zelfs meer dan 1 biljoen individuele links, maar niet al die links komen van een unieke webpagina. Veel pagina’s hebben meerdere url’s met dezelfde inhoud en sommige url’s zijn automatisch gegenereerde kopieen van elkaar. Na het verwijderen van de duplicaten bleven er 1 biljoen (1,000,000,000,000) unieke url’s over.

Het aantal individuele webpagina’s kent volgens Google zelfs een groei van enkele miljarden pagina’s per dag.

Strikt genomen is het aantal pagina’s oneindig. In bijvoorbeeld een webpagina met een kalender is een link te vinden naar de komende dag en dus een nieuwe pagina. Keer op keer een nieuwe pagina dus om te volgen. Dit soort pagina’s indexeert Google niet.

De website Readwriteweb kaart aan dat Google tot een paar jaar geleden nog het aantal geïndexeerde sites op hun hompage toonde. Deze informatie werd in 2005 van de site gehaald.

In de jaren 90, toen er nog sprake was van een echte strijd tussen de zoekmachines, was de omvang van de index nog een belangrijke manier om de verschillende partijen te vergelijken. Vandaag de dag is de focus meer verschoven naar de relevantie en niet zozeer de hoeveelheid van zoekresultaten die de gebruiker terugkrijgt na zijn zoekopdracht.

Deel dit bericht

2 Reacties

Hester Groot

Ja.. en hoeveel daarvan bevatten verouderde informatie? Google is echt ontzettend "vervuild", dat is mijn grootste ergernis.Verder is natuurlijk het ook erg handig, als je weet hoe je het moet gebruiken, met juiste trefwoorden, jaartallen enz…Ik vind Google pas echt knap als ze het ook kunnen gaan opschonen!Maar ja, dat is nu wel even werk met die 1 biljoen ;) 

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond