Deel dit artikel
-

Google: Europese economie trekt weer aan

Google ziet herstel van de economie in Europa. Het bedrijf neemt meer personeel aan en is bereid meer te investeren, in afwachting van de economisch betere tijden die er aan komen.

Het ergste is weer voorbij, de economie trekt langzaam aan en de zoekmachinegigant past het uitgavenpatroon hierop aan.  Dat was de boodschap van Sergey Brin en Eric Schmidt tijdens een persbijeenkomst in New York.

Schmidt was verrast dat het herstel ook in Europa te zien was. Waar hij had verwacht dat dit werelddeel met enkele maanden vertraging op de Verenigde Staten de economie zou zien aantrekken, moest hij dit terugnemen. Het lijkt gelijktijdig op te gaan.

Google blijft bij de eerdere aankondiging om in te zetten op minimaal één overname per maand. Schmidt vulde aan dat het gaat om kleine bedrijven met 5 tot 10 man personeel. Een grote overname, zoals bijvoorbeeld de miljardenkoop van YouTube toentertijd, staat niet in de planning. Een duidelijke uitspraak waarbij meteen een zakelijk huwelijk tussen Twitter en Google vooralsnog wordt uitgesloten.

Google en Microsoft zijn overigens allebei positief gestemd over het herstel van de economie. Google voelt het investeringsgeld branden in de zak, concurrent Microsoft is nog wat voorzichtig.

Microsoft CIO Jean-Philippe Courtois liet eerder tijdens een Brits congres weten dat het diepste economische dal voorbij is. Het herstel is ingezet, als zal dit volgens de topman niet met een noodvaart gaan. Hij zet in op een voorzichtig herstel.

Microsoft is momenteel niet van plan de focus op organische groei aan de kant te zetten. Grote en wellicht ook minder grote acquisities lijkt Courtois hiermee uit te sluiten. Wel stelt hij dat er een verschuiving heeft plaatsgevonden bij de bedrijfsbudgetten voor nieuwe IT-producten. De komende 12 tot 18 maanden zullen veel bedrijven nieuwe PC’s aanschaffen.

Bron foto: Robert Scoble (CC)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond